'Sahilde Sinema Var' Kahkaha Ile Basladi

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi Yesilçam Günü kapsaminda ‘Gülen Gözler’ filmi ile basladi. Ayla filmiyle perdesini açan Gezen Sinema’nin ilk duragi ise Gazipasa ilçesi oldu.

'Sahilde Sinema Var' Kahkaha Ile Basladi
Büyüksehir Belediyesi’nin geçtigimiz sene ilkini gerçeklestirdigi ‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi bu yaz da Antalyalilarla bulusmaya basladi.

Konyaalti Beach Park Varyant Meydani’nda düzenlenen sinema alanina giris yapan vatandaslar yildizlar altinda sosyal mesafeli sinema keyfi yasadi. Sinemaya hasret kalan Antalyalilar açik havada bol kahkahali bir aksam geçirdi.

Yesilçam günü

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan organize edilen ‘Sahilde Sinema Var/Maskeli Sinema’ etkinligi Yesilçam Günü kapsaminda ‘Gülen Gözler’ filmi ile izleyici ile bulustu. 16 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek ‘Sahilde Sinema Var’ etkinliginin ilk gününde Yesilçam’in sevilen komedi filmlerinden ‘Gülen Gözler’ izleyicilere nostalji esliginde nese dolu anlar yasatti.

Pandemi tedbirleri uygulandi

Konyaalti Sahili Beach Park Varyant Meydani’nda ücretsiz gerçeklestirilen etkinlikte sosyal mesafe ve güvenlik önlemleri titizlikle uygulandi. Etkinlik alani bariyerlerle çevrildi, vatandaslar iki ayri kapidan sosyal mesafe kurallarina uygun bir sekilde sinema alanina alindi. Giris kapilarinda güvenlik görevlileri vatandaslarin ates ölçümlerini gerçeklestirdi. Alan girisinde vatandaslarin el dezenfekteleri yapildi, maskesi olmayan vatandaslara maske verildi.



Maske otomati

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan etkinlik alanina (Covid-19) önlemleri kapsaminda, izleyiciler için maske ve dezenfektan otomatlari kuruldu. Maske hediyeli maske toplama otomatinda maskesi olmayan ya da kullanilmis maskeleri olan vatandaslar otomati kullanarak yeni maske alabiliyor. Atik maskelerin çevreyi kirletmesi önlenirken ayni maskeyi uzun süre kullanmak istemeyen ancak yaninda fazla maskesi olmayanlar da otomattan maske alabiliyor.

‘Sahilde Sinema Var’ etkinligi kapsaminda 17 Haziran’da ‘Aile Arasinda’, 18 Haziran’da ‘Naim’, 19 Haziran Babalar Günü’ne özel ‘Sen Benim Her Seyimsin’ gösterilecek. Temmuz ayi baslarina kadar sürecek sinema günlerinde ‘Bayi Toplantisi’, ‘Dügün Dernek 2’, ‘Unutursam Fisilda’, ‘Ayla’ ve ‘Organize Isler’ gibi Türk Sinemasi’nin birbirinden güzel yapitlari Antalyalilarla bulusacak.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin 19 ilçeyi kapsayan ’Gezen Sinema’ etkinligi ise Gazipasa’dan basladi.

Yaz aylarinda ilçelerdeki vatandaslara sinema keyfi yasatacak olan Gezen Sinema Ayla filmi ile Cumhuriyet Meydani’nda Gazipasalilar ile bulustu.

Gazipasa Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz da etkinlige katilarak vatandaslar ile birlikte film keyfi yasadi. Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Okan Yavuz da Baskan Böcek’in selamlarini ileterek, Gazipasa halkina iyi seyirler diledi.

Gösterimin yapildigi Gazipasa Cumhuriyet Meydani’nda sinema severler için toplum sagligi açisindan sosyal mesafe ve hijyen kurallarina yönelik önlemler alindi. Etkinlik alanina maskesiz giris yapilmazken, hem hes kodlari kontrol edildi hem de alana giren her kisinin atesi ölçülüp sosyal mesafe tedbirleri kapsaminda izleyiciler 1.5 metre araliklarla konumlandirilan koltuklarda yerlerini aldi. 19 ilçede vatandasla bulusacak Gezen Sinema etkinligi bugün Alanya’da devam edecek.
Kaynak: İHA