(Özel) Tarlada Asi

Gaziantep’te saglik ordusunun neferleri, korona virüs asi seferberligi baslatti. Köy kent, dag bayir demeden ellerinde asi çantalariyla yollara düsen ekipler, ulasimin elverisli oldugu yere kadar araçlarla, sonrasinda ise çantalarini ellerine alarak yaya olarak ilerliyor ve yerinde asilama yapiyor.

(Özel) Tarlada Asi
Kirsal mahallelere ulasan asi ekipleri, camii imamlarinin yaptigi anonslar ile asi olmak isteyenleri aile sagligi merkezlerinde, olmak istemeyenleri ise bulunduklari yerlerde ayaklarina kadar giderek ikna ediyor. Ikna edilen vatandaslar, özel çantalarda muhafaza edilen asilarla yerinde asilaniyor.

Asi timleri ile birlikte sahadaki çalismalara katilan Oguzeli Ilçe Saglik Müdürü Dr. Mikail Özdemir, sosyal medyada paylasilan yanlis bilgilerin asi reddine neden oldugunu söyledi.

Vatandaslari ikna için ekiplerin ellerinden gelen ne varsa yaptigini belirten Dr. Özdemir, “Burada amaç sadece asilama degil, insanlari ikna etmek ve bir yandan da üretimin durmamasi. Ekiplerimiz, çiftçilerimiz islerinden geri kalmasin diye asilamalari yerinde yapiyor. Ayni zamanda ikna olmayan, sagdan soldan duydugu duyumlarla asi reddi olabiliyor, biz bir yandan da ekiplerimize bu kisilerin iknasi açisindan gereken tüm uygulamalari yapiyoruz” dedi.

“Biz su an resmen saglik camiasi olarak taarruz halindeyiz” diyen Dr. Özdemir, asilamalar ile Temmuz ayinda rahatlama yasanacagini kaydetti.

Sosyal medyadaki miknatis paylasimlari sonrasi saglik çalisanlari olarak kendilerinde de denediklerini ama gerçegi yansitmadigini gördüklerini ifade eden Özdemir, “Asilar konusunda bazen insan gerçekten süpheye düsüyor acaba gerçekten böyle bir sey var mi diye, hatta biz kendi personellerimize dahi denedik, miknatis dahi koyduk. Yani böyle bir sey olmadigi gibi bu paylasimlar, insanlari ikna edecek sekilde artik bilinçli mi, yoksa popüler olma amaciyla yapiliyor bilmiyorum ama insanlar üzerinde çok büyük etkileri oluyor maalesef, bunu yikmakta yine biz sagdik çalisanlarina düsüyor” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep’te asilama 526 bini buldu”

Gaziantep’te asilamanin 526 bine ulastigini vurgulayan Dr. Mikail Özdemir, “Oguzeli’nde su ana kadar 5 binin üzerinde vatandasimizi asiladik. Bugünden sonrada muhtemelen Haziran ayi sonunda da hedef nüfuzun yüzde 90’inin üzerinde asilamayi düsünüyoruz. Gaziantep genelinde de bu rakamlar 526 bin bugün itibariyla, haziran ayinin sonrasinda bu isi bitirecegiz insallah” diye konustu.

Korona virüsle mücadelede ayaklarina kadar gelen asilari gönül rahatligi ile olan vatandaslar ekiplere tesekkür etti. Sosyal medyada gördükleri yanlis bilgilerden dolayi korkan vatandaslar ise ekiplerin ikna çalismasi sonrasi asilarini oldu. Ayaklarina kadar gelen ekipleri geri çevirmeyen vatandaslar, "Buraya kadar geldiniz, biz de asimizi olalim" dedi.

Kaynak: İHA