Kirsehir'de Sertifikali Ahilerin Yetistirilecegi Egitim Programi Basladi

Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Ahilik Kültürünü Arastirma ve Uygulama Merkezi tarafindan yürütülen ve Kirsehir Valiligince desteklenen "Ahi Esnafini Ahilik Ilkeleri Dogrultusunda Egitme Projesi" kapsaminda düzenlenen egitim programi basladi.



Neset Ertas Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa, 40 esnaf katildi.

Ilk dersi veren KAEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr Ahmet Gökbel, açilista yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle projenin uygulanmasinda gecikme yasandigini vurguladi.

Gökbel, söyle devam etti:

"Verilecek egitim 8 hafta ve haftada 2 gün olarak planlandi. Esnaf odalarinin belirledigi 40 esnafimiz ilk egitime katiliyor. Ahi Evran Veli'yi, Ahiligi konusacagiz. Baciyani Rum teskilatlanmasini konusacagiz. Egitimin sonunda esnafimiza sertifika verilecek ve bu egitimlerin devami gelecek. Bu egitim çalismalarini yapmazsak Ahiligi toplumda yerlestiremeyiz. Ahi Evran Veli ve Ahiligin yeniden anlasilmasi için bir baslangiç diyebiliriz bu çalismaya."

Ahilik Kültürünü Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Öztürk de egitimlerde Ahilik ilkeleri, bu ögretinin Anadolu'nun Türklesmesi ve Islamlasmasindaki rolü ile ilgili bilgiler verilecegini ifade ederek, eylül ayinda gerçeklestirilecek olan 34. Ahilik Haftasi Kutlamalarinda takdim edilecek sertifikalarin esnaf tarafindan is yerlerine asilacagini söyledi.

Programa, Kirsehir Valisi Ibrahim Akin ve KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kirsehir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Yilmaz, Kirsehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Bahamettin Öztürk ve daire müdürleri de dinleyici olarak katildi.

Kaynak: AA