Karacabey Turizmine Katki Saglayacak Hamleler Devam Ediyor

Karacabey Belediyesi, tatil bölgesi Yeniköy’de turizme olumlu katki saglayacak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Baskani Ali Özkan, özellikle bölgenin önemli bir ihtiyaci olan konaklama konusunda devam eden insaat çalismalarini yerinde inceledi, ekiplerden bilgi aldi.

Karacabey Turizmine Katki Saglayacak Hamleler Devam Ediyor
Özellikle yaz aylarinda on binlerce yazlikçinin akinina ugrayan Karacabey’in kuzeyindeki Yeniköy’de, bu yilda çalismalar hiz kesmiyor.

Karacabey Belediyesi tarafindan, son dönemde turizm konusunda önemli projelerin hayata geçirildigi Yeniköy’de yazlikçilarin en önemli taleplerinden biri olan konaklama ihtiyaci için geçen yil devreye alinan ve 20 tane büyük ve ferah odalardan olusan ‘Yeniköy Evleri’, ailelerin ihtiyacini önemli ölçüde karsilamisti.

Konaklama kapasitesi artiyor

Bu evlerin yogun talep görmesi ile birlikte Karacabey Belediyesi, Yeniköy Evlerine bu yil 12 oda daha ilave yaparak, toplam oda kapasitesini 32’ye çikarma karari almisti. Bu gelisme sonrasi, Yeniköy’de yillardir atil durumda olan ‘Orman Kampi’ tesislerininde Karacabey Belediyesi’ne kazandirilmasiyla birlikte, 10 oda da bu bölgeye yapilma karari alindi. Ve böylece Karacabey Belediyesi, yil sonuna dek tamamlanmasi planlanan bu evleri faaliyete açtiginda Yeniköy Evleri, 42 odali ve toplamda 250 kisinin ayni anda konaklayabilecegi bir kapasiteye ulasacak.

Bunun yaninda Yeniköy’de, belediyeye ait eski bir apartmanin da yikilarak, butik otel olarak hizmet verecek bir yapi için projelendirildigi kaydedildi.

Yeni projelerle gelisim sürecek

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, bölgede gerçeklestirdigi incelemeler sonrasi yaptigi açiklamada, “Güzellikler sehri Karacabey’imizin tatil beldesi Yeniköy’deyiz. Burada ciddi bir konaklama sorunu vardi. Karacabey Belediyesi olarak, Bursa Büyüksehir Belediyesi ile birlikte gerçeklestirdigimiz sahil projesi çerçevesinde, 20 tane oldukça büyük ve ferah1+1 evi Karacabey’imize kazandirmistik. Su anda insaati devam eden 12 tane 1+1 ev de bu noktadaki ihtiyaca katki saglayacak. Ayni zamanda, Orman Kampi olarak tabi edilen alanda mezbelelik haldeydi ve bakanligimiza yaptigimiz girisimlerimiz sonucu, burayi Karacabey’imize kazandirdik. Günübirlik ve butik otel seklinde proje çalismamiz orada var. Yine Yeniköyde’de metruk bir binayi daha yikmistik. Orayi da butik otel olarak ilçemize kazandirarak, buradaki turizm hareketliligini hem yörede yasayan vatandaslarimiza hem bu tatil firsatini degerlendirmek isteyen hemserilerimize hem de belediyemize katki saglayacak projelerle gelistirmeye çalisacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA