Kapadokya'da Peribacalarina Çirkin Saldiri

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarina sprey boyalarla isimleri yazan kisi veya kisiler turistlerin büyük tepkisini çekti.

Kapadokya'da Peribacalarina Çirkin Saldiri
UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesinde yer alan Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarina kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan sprey boyalar ile isimlerinin yani sira bir çok yazilar yazan kisiler yerli ve yabanci turistlerin büyük tepkisini çekti. Göreme beldesi ile Ortahisar yolu arasinda yer alan peribacalarina sprey boyalarla yazilarin yazilmasinin yani sira cisimlerle de peribacalarinin üzerini kaziyarak isimler yazilmasi dikkatlerden kaçmadi. Kapadokya bölgesini Hatay’dan ziyarete gelen Abdullah Arda, "Böyle güzelliklere bu çirkinlikler hiç yakismiyor" dedi.

Arda, “Buralari böyle gördügüm için çok üzüldüm. Böyle güzel bir açik hava müzesine böyle çirkinlikler hiç yakismiyor. Dogru bulmuyoruz, bunlar çok yanlis seyler. Yetkiler bu konuda tedbir alabilirler. Dünyanin baska ülkelerinde böyle güzellikler olsa nasil korurlar hepimiz biliyoruz. Bizde yetkililerden buralar için gerekli tedbirlerin alinmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Kapadokya bölgesinde peribacalarinin sprey boyalar ve çesitli cisimlerle zarar verilmesi konusunda ise yetkililerin nasil bir çalisma yapacagi kamuoyu tarafindan merak ediliyor.

(Coskun Saglamdin /IHA)
Kaynak: İHA