Is Bankasi'ndan Çevreye Destek

Daha önce elektrikli ve hibrit araçlara avantajli kosullar uygulamaya baslayarak ürün ve hizmet gamina Çevreci Tasit Kredisi'ni ekleyen banka, yesil binalardan is yeri alimlarini finanse etme konusunda da yeni bir ürün gelistirerek Çevreci Isyeri Kredi Kampanyasi'ni baslatti.

ISTANBUL - Türkiye Is Bankasi, sürdürülebilirlik çalismalari kapsamindaki çevreci finansman araçlarini artirmaya devam ediyor.

Türkiye Is Bankasi'ndan yapilan açiklamaya göre, daha önce elektrikli ve hibrit araçlara avantajli kosullar uygulamaya baslayarak ürün ve hizmet gamina Çevreci Tasit Kredisi'ni ekleyen banka, yesil binalardan is yeri alimlarini finanse etme konusunda da yeni bir ürün gelistirerek Çevreci Isyeri Kredi Kampanyasi'ni baslatti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Is Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Sahismail Simsek, gelecek nesillere karsi önemli bir sorumluluk tasidiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Karbon emisyonunun azaltilmasi, su ve enerji tasarrufunun saglanmasi, denizde ve karada dogal çevrenin korunmasi, kisaca çevresel sürdürülebilirlige iliskin alinmasi gereken aksiyonlari, yarinlarimiza karsi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Finansal destek sagladigimiz yatirim projelerinden kaynaklanan potansiyel çevresel ve sosyal etkileri ulusal ve uluslararasi kanun, yönetmelik ve iyi uygulamalar çerçevesinde degerlendiriyor, yatirim bedeli belirli bir büyüklügün üzerindeki yeni yatirim projelerini Çevresel ve Sosyal Risk Degerlendirme Modeli'ne tabi tutuyoruz. Bununla da yetinmiyor, sürdürülebilir temiz bir çevre için baslattigimiz çalismalari ivmelendirerek artiriyoruz. Çevreci tasit kullanimina yönelik desteklerimizi daha önce hayata geçirmistik. Simdi, Çevreci Isyeri Kredimizi hayata geçiriyoruz. Yeni kampanyamiz ile A ve B sinifi enerji kimlik belgesi, LEED (gold ve üstü kategori) veya BREEAM (çok iyi ve üstü kategori) sertifikalarina sahip çevreci binalardan is yeri alimina yönelik avantajli kosullar sagliyoruz."

- "Çevre dostu yatirimlari desteklemeye devam edecegiz"

Çevreci finansman yaklasiminda ürün çesitliligini artirmayi hedeflediklerini aktaran Simsek, "Daha önce lansmanini yaptigimiz Is'te Günes Kredisi ile tercihen enerji yogun sektörlerde faaliyet gösteren veya elektrik tüketimi yüksek olan ticari müsterilerimizin, öz tüketim amaçli gerçeklestirecekleri çati ve cephe tipi lisanssiz GES yatirimlarina finansman destegi sunmaya baslamistik. Çevreci Isyeri Kredisi Kampanyamiz, bu yaklasimimizi tamamlayan bir çalisma. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliligi projelerinin finansmaninda öncü bankalardan biri olarak çevre dostu yatirimlari desteklemeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA