'Insan Yüzlü Örümcek' Izmir'de De Görüldü

Izmir’in Kiraz ilçesinde yasayan ev hanimi Ilgi Keles, evinin bahçesinde halk arasinda “Insan yüzlü örümcek” olarak bilinen “Thomisus Onustus” örümcegine rastladi. Örümcegin insan yüzüne benzedigini görünce çok sasirdigini söyleyen Keles, daha sonra örümcegi dogaya saldi.

'Insan Yüzlü Örümcek' Izmir'de De Görüldü
Kiraz ilçesinde yasayan Ilgi Keles, bahçesinde bulunan çiçeklerin arasinda daha önce görmedigi bir örümcegin oldugu fark etti. Daha sonra örümcegin yanina yaklasan Ilgi Keles, çiçekleri aralayarak örümcegin insan suratina benzedigini gördü. Gördügü örümcek karsisinda saskina dönen Keles, ardindan örümcegin görüntülerini telefonuyla kaydetti.

Örümcegi bir kavanoz içine alip gözlemleyen Keles, daha sonra örümcegi yeninden dogaya saldi.

Görünce çok sasirdi

“Insan yüzlü örümcek” hakkinda konusan Ilgi Keles, ”Ilk kez gördüm ve çok sasirdim. Bir de baktim insan yüzü gibi bir yüzü var. Ogluma gösterdim; o da çok sasirdim. Çiçeklerin arasinda buldum. Simdi onu dogasina salacagiz” dedi.

Halk arasinda “insan yüzlü örümcek” olarak bilinen ve Latince adi “Thomisus Onustus” olan örümcek, 5 gün önce Manisa’nin Yunus Emre ilçesinde de görülmüstü. Türkiye’de “Köseli yengeç örümcegi” adi da verilen örümcek, ilk kez 1805 yilinda Fransiz bilgin Charles Athanase Walckenaer tarafindan tanimlanmisti. Örümcegin zehirli bir yapiya sahip oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA