IBB Meclisi Su Zammi Teklifini Reddetti

Mecliste yapilan tartismalarda CHP’li üyeler, girdi maliyetlerinin artisini öne sürerek zam yapilmasini talep ederken, AK Partili üyeler, zam görüsmelerinin geçen ay yapilan toplantida verilen karar dogrultusunda kasim ayinda görüsülecegini belirttiler.

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi, ISKI'nin su fiyatlarina yüzde 23'lük zam içeren teklifini oy çoklugu ile reddetti.

Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresinin (ISKI) Olaganüstü Genel Kurulu, Yenikapi Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezinde, IBB Meclisi 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul baskanliginda toplandi.

- Su fiyatlarina yüzde 23 zam istendi

Toplantida, ISKI'nin Su Satis ve Kullanilmis Sularin Uzaklastirilmasi Bedeli Tarife Teklifi görüsüldü. Teklifte su fiyatlarina yüzde 23 zam istendi. Ayrica her ay su satis birim fiyatlarina aylik açiklanan enflasyon (TÜFE) oraninda otomatik zam talep edildi.

Mecliste yapilan tartismalarda CHP’li üyeler, girdi maliyetlerinin artisini öne sürerek zam yapilmasini talep ederken, AK Partili üyeler de zam görüsmelerinin geçen ay yapilan toplantida verilen karar dogrultusunda kasim ayinda görüsülecegini belirttiler.

ISKI'nin Su Satis ve Kullanilmis Sularin Uzaklastirilmasi Bedeli Tarife Teklifi yapilan müzakerelerin ardindan oy çoklugu ile reddedildi.

ISKI'nin geçen ay yapilan genel kurulunda zam talebi kasim ayinda görüsülmek üzere reddedilmisti.

Gündemin bir diger maddesinde ISKI'ye ait Sariyer'deki arsa ve hisselerin satisi da oylama sonucu kabul edilmedi.

IBB Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, gazetecilere yaptigi açiklamada, kasim ayina kadar Istanbul'da suya herhangi bir zam gelmeyecegini belirterek, sunlari ifade etmisti:

"Istanbul'un tarihinde ilk defa ISKI su zammi yapmak ve arsa satisi yapmak için genel kurulu olaganüstü topluyor. Oysa geçtigimiz ay yapmis oldugumuz genel kurulda Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte su tarifesinin kasim ayinda görüsülmesiyle ilgili maddeyi oy birligi ile onaylayip ertelemistik. Su anda yüzde 23 su zammi istiyorlar. Biz AK Parti Grubu olarak yapmis oldugumuz degerlendirmeler çerçevesinde 15 gün önce Istanbullulara hangi sözü verdiysek, sözümüzün arkasindayiz. Su zammi meselesini kasim ayinda görüsecegiz. Bugün de ilgili maddeyi Cumhur Ittifaki olarak reddedip kasim ayinda görüsülmesiyle ilgili maddenin takibini isteyecegiz. Kasim ayina kadar Istanbul'da suya herhangi bir zam gelmeyecek."

Kaynak: AA