GIMDER Ilk Kongresini Yapti

Gaziantep Internet Medyasi Dernegi (GIMDER) 1. Olagan Genel Kurulu’nu gerçeklestirdi. Dernek idare merkezinde tek liste ile yapilan kongrede baskanliga Aydin Akyürek seçildi.

GIMDER Ilk Kongresini Yapti
Daha önce kurulusunu gerçeklestiren Gaziantep Internet Medyasi Dernegi (GIMDER), birinci olagan genel kurulu ile kisa, orta ve uzun vadede hayata geçirecegi projeleri gerçeklestirmek için start verdi. Yönetim, denetim ve disiplin asil ve yedek üyelerinin seçiminin yapildigi kongrede, tüzükte yer alan federasyon delegeleri ve onur kurulunda yer alacak isimler de belirlendi.

“Gaziantep’e yakisir bir internet medya atölyesi kuracagiz”

Kongre sonrasinda üyelere hitaben tesekkür konusmasi yapan GIMDER Baskani Aydin Akyürek, kurucu baskan Ökkes Sabah ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ederek, ‘’Hedefimiz bir dernegin ötesinde kentte çagin gelisimine uygun bir medya atölyesi kurmak. Ilk olarak üye sitelerimizin gelismesi ve daha etkin hale gelmesi için çalismalar yapacagiz. Ilimizdeki tüm basin STK’lari ve internet medya basin kuruluslariyla istisareler yaparak, internet medyasi okuryazarligi konusundaki sorunlara çözüm aramaya çalisacagiz. Diger yandan üniversitelerimizin iletisim bölümleriyle teorik alanda da destekler alarak, Gaziantep’in internet medyasi alanindaki rekabet gücünü artirarak hedefimiz olan medya 5.0 projesini hayata geçirmek için çalisacagiz’’ dedi.

“Yerel basin kavrami artik uluslararasi bir kavrama dönüsmüstür”

Gaziantep merkezli yayin yapan internet haber sitelerinin artik yerel basin kavramindan çiktigina dikkat çeken Akyürek, “Her ne kadar kontrolsüz bir büyüme olsa da Gaziantep’te diger kentlerle rekabet edecek potansiyelde haber siteleri bulunmaktadir. Bugün Gaziantep’te yayin yapan bir haber sitesi yurt disinda okunuyor ve takip ediliyorsa internet haberciligi yapan siteleri yerel olarak adlandirmak yanlis bir tanimdir. Bu alanda birlik, beraberlik, yardimlasma, dayanisma ve istisare ile hareket edildiginde Gaziantep’te marka haber sitelerinin de çikacagina inancimiz tamdir. Bu hedef dogrultusunda dernegimize üye olsun olmasin tüm haber sitelerine kapimiz açik olacaktir” diye konustu.



Ilk kongrenin ardindan yönetim listesinde Aydin Akyürek, Turgut Bozgeyik, Halil Eyyupoglu, Mezine Sirakaya, Hamza Mercanoglu, Sedat Torun, Kemal Kökten, Ökkes Koyuncu ve Ahmet Hillez yer aldi. Denetim kurulu listesinde Salih Karadeniz, Mehmet Genç ve Yusuf Albayram yer alirken, disiplin kurulu listesinde Tayfun Katirci, Ismail Tunç ve Davut Uçar yer aldi. GAIMDER Onur Kurulu listesinde ise Mustafa Kizikli, Asli Emektar, Veysel Karayilan, Metin Sabuncu ve Mehmet Sait Karasahin yer aldi.

Federasyon delegeleri ise Aydin Akyürek, Ökkes Sabah, Hamza Mercanoglu, Turgut Bozgeyik, Mezine Sirakaya oldu.
Kaynak: İHA