Esnaf Tam Açilmayi Bekliyor

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (AESOB) Baskani Adlihan Dere, yas sirasi gelenlerin yani sira, yüksek risk grubunda yer alan esnaf ve yanlarinda çalisanlarinin asisini olmaya devam ettigini belirterek, “Biz esnafimiza güveniyoruz. Bu günden sonra salgin riski ortadan kalksa bile geçmise göre daha tedbirli olacagiz. Tam açilma bekliyoruz” dedi.

Esnaf Tam Açilmayi Bekliyor
Saglik Bakanligi’nin son karari ile, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) kayitli tüm çalisanlar için COVID-19 asi randevusu açildi. Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi (AESOB) Baskani Adlihan Dere, yas sirasi gelenlerin yani sira gida üretim ve dagitim sektörü, kafe, lokanta ve restoran çalisanlari, berber ve kuaförler, sehir içi ve sehirlerarasi ulasim faaliyetlerinde çalisanlar ile taksi, dolmus, minibüs ve otobüsçü esnafinin asisini olmaya devam ettigini belirterek, “Yapilan asilarla birlikte esnaf isletmelerimizde virüs riskinin önemli düzeyde azaldigini rahatça söyleyebiliriz. Vatandaslarimiz artik esnaflarimizdan rahatça alisveris yapabilirler” dedi.



Tam açilma beklentisi

AESOB Baskani Adlihan Dere, asilamada dünyada ilk 10’a girmeyi basaran saglik çalisanlarini kutlayip, Saglik Bakani Fahrettin Koca’ya tesekkür ederken, artik siranin “mesafeli tam açilma” döneminde oldugunu söyledi.

Dere, yaklasik 1.5 yildir salgin sürecinin yükünü çeken esnafin, korunma konusunda oldukça deneyim kazandigini kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açiklamalarinda, önümüzdeki süreçte açik alanda maske zorunlulugunun kalkacagini isaret ettigini hatirlatan Dere, “21 Haziran’da yapilacak kabine toplantisi sonrasi Cumhurbaskanimizdan müjdeli haberler bekliyoruz. Antalya’nin bir turizm kenti olmasi nedeniyle isyerleriyle ilgili saat ve gün kisitlamalarinin tamamen kaldirilarak esnafimizin tam zamanli olarak islerine dönmesini istiyoruz. Biz esnafimiza güveniyoruz. Bu günden sonra salgin riski ortadan kalksa bile geçmise göre daha tedbirli olacagiz” dedi.



TESK’ten "Asi ol" kampanyasi

Öte yandan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Konfederasyonu (TESK), 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odasiyla yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsaminda asi için farkindalik kampanyasi baslatti. Konfederasyona bagli is yerlerine, "Ben Asimi Oldum, Ya Siz?", "Asi Hayat Kurtarir" sloganlariyla esnaf ve sanatkarlarla tüm vatandaslar asi olmaya tesvik ediliyor.

Kumluca’dan basladi

Antalya’da kampanyayi Kumluca ilçesinden baslatan AESOB Baskani Dere, Covid-19 ile mücadele kapsaminda maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymanin yani sira asi olmanin virüsten korunmada büyük bir kalkan olduguna “Asinin bir can bir hayat kurtardigina” dikkat çekti. Dere, "Bazi vatandaslarin asiyla ilgili önyargilara sahip oldugunu göz önünde bulundurarak asinin virüsten korunmadaki yeri ve önemini anlatmak adina, TESK tarafindan ülke genelindeki tüm is yerlerinde farkindalik kampanyasina Antalya olarak elimizden gelen katkiyi ortaya koymaya çalisiyoruz" dedi.

Kampanya destegi kapsaminda Antalya merkez ve ilçelerinde esnafin isyerlerine, toplu tasima araçlari, taksi ve duraklari vb. gibi yerlere brosür ve afisler AESOB tarafindan dagitilmaya baslandi.
Kaynak: İHA