Diyanet Isleri Baskani Erbas, Makedonya'da

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Islam Dini Birligi Baskani Sakir Fetahu’yu ziyaret etti

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Makedonya'da
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Bulgaristan temaslarinin ardindan Kuzey Makedonya’ya geçti. Diyanet Isleri Baskani Erbas, Islam Dini Birligi Baskani Sakir Fetahu’yu ziyaret etti.

Baskan Erbas, basina kapali gerçeklesen görüsme sonrasi yaptigi açiklamada,

Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi’ndan bir heyetle Balkan ülkelerindeki kardeslerini ziyaret etmek üzere yola çiktiklarini, dün Bulgaristan’in farkli sehirlerini ziyaret ettiklerini söyledi.



Bugün de Üsküp’te, Kuzey Makedonya Islam Birligini ziyaret ettiklerini dile getiren Baskan Erbas, "Türkiye Diyanet Isleri Baskanligi ve Kuzey Makedonya Dini Idaresi arasinda tarihten gelen is birligi, bugün de gelecekte de devam edecektir" dedi.

Hem din hizmetleri hem de din egitimi noktasinda istisareli çalisacaklarini dile getiren Baskan Erbas, "Kuran ve Sünnet çizgisinde gençler yetistirme, camilerimizin mihraplarinda, minberlerinde, kürsülerinde vazife yapacak kardeslerimizin daha nitelikli yetismesi noktasinda karsilikli is birligi yapacagiz" diye konustu.

Baskan Erbas, camilerin sehirlerin kalbi oldugunu ifade ederek, “Müslümanlarin yasadigi her yerde olmazsa olmazimizdir camilerimiz. Hem Kuzey Makedonya’da hem Balkanlarin çesitli yerlerinde camisi bulunmayan mahallelere, sehirlere, beldelere yeni camiler yapma noktasinda, tamire ihtiyaci olan yerlerdeki camilerin tadilati ve tamirati noktasinda biz Türkiye olarak bu ana kadar yaptigimiz gibi bundan sonra da destek olmaya, yardimci olmaya devam edecegiz. ifadelerini kullandi.

Hazreti Muhammed’in "Kim dünyada bir mescit insa ederse, Allah onun benzerini ahirette bir makam olarak ona nasip eyler" seklindeki müjdesini hatirlatan Baskan Erbas, "Iste bu müjde dogrultusunda camilerimizi daha da gelistirmek, sayilarini daha da artirmak ve içini mamur etmek, içini mektep ve medrese haline getirmeye çalismak bizim en önemli vazifelerimizden biridir" seklinde konustu.

Baskan Erbas, Fetahu’nun yakin zaman önce Islam Dini Birligi Baskanligina seçildigini hatirlatarak kendisine basarilar diledi.

Kuzey Makedonya Islam Birligi Baskani Fetahu da Baskan Erbas’in ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getirerek, geçmiste ve simdi yaptiklari ile gelecekte yapacaklari çalismalar için Baskan Erbas’a tesekkür etti.

Daha sonra Mustafa Pasa Camii’ni ziyaret eden Baskan Erbas, burada Makadonya’da görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Baskan Erbas din görevlilerine tavsiyelerde bulunarak, su ifadeleri kullandi:

“Dünyevilesmenin hizla ilerledigi çagimizda bir gönle girebilmek, bir gencin, bir çocugun bir insanin gönlüne Allah sevgisini, Kur’an sevgisinin yerlestirmek hakikaten çok önemli bir vazife. Bu vazifeyi zor zamanlarda yerine getirmek daha da önemli, sizler onu yapiyorsunuz.”

Baskan Erbas, ayrica Üsküp’te bulunan tarihi mekanlardan, Murat Pasa Camii, Arasta Camii, Kursunlu Han, Sulu Han, Kapan Han ve Yigit Pasa Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.

Ayrica Üsküp Din Hizmetleri Müsavirligini de ziyaret eden Baskan Erbas, Din Hizmetleri Müsaviri Mustafa Mestan’dan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Baskan Erbas, ayrica Türkiye Üsküp Büyük Elçisi Hasan Mehmet Sekizkök’le büyükelçilik konutunda bir araya geldi.

Programlarda Baskan Erbas’a Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Osman Tirasçi, Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Hafiz Osman Sahin ve Din Isleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmakli eslik etti.
Kaynak: İHA