Dacia, Yeni Logosunu Tanitti

Dacia Üst Yöneticisi Denis Le Vot: 'Hem erisilebilir hem de cazip olmayi basarabiliyoruz. Pazardaki konumumuz basladigimiz ilk günden bu yana kendimize özgü olurken, gelecek yillarda büyümeyi sürdürecegiz'

Dacia, stratejik planinin önemli bir kilometre tasi olarak yeni görsel kimligini tanitti. Markanin "outdoor" tarafini vurgulayan yeni tasarim dili, Haziran 2021 itibariyla kademeli olarak uygulanacak.

Dacia'dan yapilan açiklamaya göre sirket logosunu yeniledi. Dacia DNA'sina sadik kalinarak daha modern ve dijital bir marka için yenilenen görsel kimlik, sadelik ve saglamligin somut bir örnegi olarak öne çikiyor.

Kurulusundan bu yana sürekli olarak kurallarin disina çikarak yeni, iddiali, çagdas ve özgün bir tasarim yakalayan Dacia'da yeni bir döneme giriliyor.

Dacia'nin 2021'in basinda açikladigi yeni bir dönemin habercisi olan stratejisi, marka kodlarina sadik yeni logo, amblem, renklerine yansitilirken, basarisinin arkasindaki unsurlari esas alan marka, daima uygun bir fiyata sadelik, orijinallik ve saglamlik degerlerini yansitmaya devam eden yeni bir hisse kavusuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Dacia Üst Yöneticisi (CEO) Denis Le Vot, Dacia'nin otomotiv endüstrisindeki temel gereklilikleri sürekli olarak yeniden tanimlayan bir marka oldugunu belirterek, "Hem erisilebilir hem de cazip olmayi basarabiliyoruz. Pazardaki konumumuz basladigimiz ilk günden bu yana kendimize özgü olurken, gelecek yillarda büyümeyi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.

Verilen bilgiye göre, Dacia'nin yeni görsel kimligi, farkli ve iddiali bir markanin göstergeleri olan yeni bir logo ve amblem ile öne çikiyor.

Bu iki yeni tasarim, ilk günden bu yana Dacia'ya rehberlik eden ve markanin özünü vurgulamaya çalisan "Tasarim Ekibi" tarafindan sirket içerisinde yaratildi.

Yeni görsel kimligin merkezinde yer alan logo, daima var olan bir saglamlik ve denge hissi uyandiriyor. Birbirlerinin ters görüntüleri olan "D" ve "C" harflerinin sekli degistirilerek markanin kompakt ve zeki ruhu ön plana çikariliyor. Logonun geometrik çizgileri, harf dizisine mekanik bir hareket hissi veriyor.

Amblem, aralarinda güçlü ve uyumlu bir iliski bulunan zincirin halkalari gibi, "D" ve "C" harflerini bir araya getirerek logonun özünü yansitiyor. Kolayca taninabilecek yeni Dacia amblemi güçlü ve anlamli bir sembol olarak markayi vurguluyor.

Sade ve kolaylikla anlasilan bu iki yeni tasarim, her gün milyonlarca tüketicinin kullandigi Dacia modellerinin saglam yapisini yansitiyor. Özellikle küçültülen grafik tasarim unsurlari, Dacia'nin temel gerekliliklere odaklanan bir marka oldugunun altini çiziyor.

Her bir parça daha fazla dijital içerik için yeni firsatlar yaratirken, uyumlu bir bütünlük olusturmak üzere digerlerine uyum sagliyor. Yeni grafik tasarim unsurlarinin, tipki markanin kendisi gibi oldukça saglam ve esnek yapisi dikkat çekiyor.

Logoda yer alan ok seklindeki “D” harfi, tasarimin bütününü isaret ederken, yüzü gelecege dönük bir markanin yarattigi hareket hissini ön plana çikariyor. Dacia yeni renkleriyle de dogadan ilham aliyor.

Yeni marka kimligi, Haziran 2021'den itibaren markaya özel siteler, reklamlar ve brosürler vasitasiyla hayata geçirilmeye baslanacak.

Dacia satis noktalari, 2022'nin basindan itibaren kademeli olarak yeni marka kimligine geçecek. 2022'nin ikinci yarisindan itibaren araçlarda yeni logo ve amblem kullanilacak.

Kaynak: AA