Bursa'nin Gururu Yesil Çevre

Türkiye’de alaninda model projelerden birisi olan ve kuruldugu günden bu yana daha yesil daha temiz bir Bursa için çalisan S.S. Yesil Çevre Aritma Tesisi Isletme Kooperatifi 23 yili geride birakti.

Bursa'nin Gururu Yesil Çevre
S.S. Yesil Çevre Aritma Tesisi Isletme Kooperatifi, Yönetim Kurulu Toplantisi’ni gerçeklestirdi. Tesisin kurulusunun 23. yil dönümünün pasta kesilerek kutlandigi toplantiya toplantiya Yesil Çevre Aritma Tesisi Yönetim Kurulu Baskani ve Bursa Valisi Yakup Canbolat, Gürsu Kaymakami Naif Yavuz, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve BTSO Baskani Ibrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdür Mehmet Aydin katildi.

Hâlihazirda yürütülen çalismalar ve projelerin masaya yatirildigi toplantida Yesil Çevre’nin kente sagladigi katkilarin artirilmasi yönünde kararlar alindi.

“Gurur duyuyoruz”

Bursa Valisi Yakup Canbolat baskanligindaki toplantida gündem maddelerinin okunmasinin ardindan Yönetim Kurulu’na tesisle ilgili mevcut çalismalar ve planlanan projeler ile ilgili bilgiler verildi.

Daha temiz bir gelecek ve daha temiz bir Bursa için Yesil Çevre Aritma Tesisi’nin çok önemli faydalar sagladigini belirten Vali Yakup Canbolat, “Bursa, Türkiye’de üretimin merkezi olan sehirlerden biri. Üretirken çevreyi korumak adina Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir sekilde hizmet veren bu tesis, Bursa Ovasi’nin ve bölgenin korunmasi adina çok önemli bir misyon üstlenmis durumda. Gelecek nesillere üretirken çevreyi koruyan bir Bursa birakmak için çalismalar yürütüyoruz. Tesisimiz, pandemide 7/24 esasli olarak çalismalarini araliksiz sürdürdü. Bu çalismalarin hem çevreye, hem de ekonomik kalkinmaya çok olumlu yansimalarini görüyoruz ve görmeye de devam edecegiz. Tamamlanan projelerimiz ile çevremize sagladigimiz faydalardan ötürü gurur duyuyoruz” dedi.

“Kalkinmada stratejik konumda”

Pandemi ile birlikte sürdürülebilir kalkinmada çevreyi korumanin daha kilit bir rol oynadigini kaydeden Yesil Çevre Aritma Tesis Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, “Yesil kimligi ile her zaman ön planda olan Bursa, sanayideki gelisimin yani sira kalkinma hamleleri açisindan da stratejik bir konumda bulunuyor. Bu gerçek isiginda temiz üretim, temiz gelecek anlayisi ile Bursa’nin gelecege damgasini vuracagina inaniyoruz. Yesil Çevre Aritma Tesisi Isletme Kooperatifi de bu vizyonun en önemli ayaklarindan birisidir. Bursa’nin dogusundaki 3 ana sanayi bölgesi ile birlikte bu bölgedeki konutlarin endüstriyel ve evsel atiklarinin aritildigi tesis, tam 23 yildir Bursa Ovasi’nin korunmasi adina üstlendigi önemli misyonu basari ile sürdürecektir” diye konustu.

Toplantinin sonunda Genel Müdür Mehmet Aydin, Ibrahim Burkay’a Dünya Çevre Koruma Haftasi anisina çiçek ve Kooperatif bahçesinde kendi adina diktigi agaç için hatira plaketi takdim etti.
Kaynak: İHA