Bursa'da Asi Seferberligi

Bursa’da saglik tesislerine gelen vatandaslara asi uygulamasi tüm hiziyla devam ederken, mobil saglik ekipleri de organize sanayi bölgelerinde yerinde Covid-19 asi uygulamasini araliksiz sürdürüyor.

Bursa'da Asi Seferberligi
Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca geçtigimiz gün asi takvimine Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) çalisanlarin da dahil edildigini duyurmasinin ardindan Bursa Il Saglik Müdürlügüne bagli mobil asi ekipleri, Osmangazi, Yildirim, Nilüfer merkez ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerde bulunan fabrika çalisanlarini asilamaya devam ediyor.

Isçi ya da çalisanlari saglik tesislerine getirmektense, onlarin ayagina gidip bulunduklari ortamda asilamaya gayret ettiklerini belirten Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, "Bursa’da tam bir asilama seferberligi baslattik. Saglik ekiplerimiz çarsamba günü 57 bin 860 vatandasimiza asi uygulamasi gerçeklestirdi. Ilimiz bir sanayi sehri. Bünyesinde binlerce kisi çalistiran isyerlerimiz var. Zaman ve isgücü kayiplarinin önüne geçmek için isçilerimizi mobil ekiplerimiz araciligi ile yerinde asilamaya devam ediyoruz. Amacimiz kisa zamanda toplumsal bagisikligi saglamak" ifadelerini kullandi.

Diger yandan da bir fabrikadaki asilama islemlerini yerinde inceleyen Osmangazi Ilçe Saglik Müdürü Dr. Betül Bakis, "Ilçemizde bulunan organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde asilama çalismalarina basladik. Asi ekiplerimiz tüm önlemlerini alarak asi uygulamalarini yerinde yapiyor. Içinde bulundugumuz isletme yaklasik 8 bin çalisani olan bir isletme. Sabah 9 itibari ile asilama çalismalarina basladik. Su an itibari ile yaklasik 600 kisiye asi uygulandi. Gece 23’e kadar asilama çalismalari devam edecek. Bu sekilde Demirtas Organize Sanayi bölgesinde binin üzerinde çalisani olan isletmelerde baslayan asilama çalismalarimiz mobil ekiplerle daha sonra diger isletmelerde devam edecek" seklinde konustu.

Kaynak: İHA