Bilecik'te Masa Basi Deprem Tatbikati

Bilecik’te, Türkiye Afet Müdahale Plani (TAMP) masa basi deprem tatbikati gerçeklestirildi. Masa basi tatbikatta olasi bir 6.7 büyüklügünde meydana gelecek deprem masaya yatirildi.

Bilecik'te Masa Basi Deprem Tatbikati
Bilecik Il Genel Meclisi salonunda, Bilecik Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü personeli tarafindan her yil düzenlenen TAMP masa basi deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Masa basi tatbikatta senaryo geregi merkez üssü Bilecik’in Bozüyük ilçesi olan 6.7 büyüklügünde meydana gelecek deprem sonrasi 26 çalisma grubunun intikalleri ile tatbikat baslatildi.

Tatbikatta muhtemel bir afet ve acil durum halinde Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri (AADYM) ve yerel düzey çalisma gruplari arasinda koordinasyon, isbirligi ve çalisma esaslarinin gelistirilmesi, afet ve acil durum yönetim merkezlerine afet ve acil durumlari yönetebilme imkani ve kabiliyetinin kazandirilmasi hedeflendi. TAMP BILECIK Il Afet Müdahale Planlarinda görevli personelin egitilmesi ve meydana gelebilecek olumsuzluklarin en aza indirilmesi hedeflenerek, Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamasinda çalisma gruplari tarafindan yapilacak islemlerin sistemsel ve organizasyon yönünden degerlendirilmesi amaçlandi.
Kaynak: İHA