Ayvalik OSB'de Planlar Tamam

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Belediye Baskani Mesut Ergin, Altinova’da hayata geçirilecek olan Gida Isletmeleri Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin parselasyon ve imar uygulama planlarinin tamamlandigini duyurdu.

Ayvalik OSB'de Planlar Tamam
Altinova Organize Sanayi Bölgesi’nin Izmir, Balikesir ve Manisa üçgeninde merkezi bir alanda yer aldigini belirten Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, “Gida ve Gida Isletmeleri Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi dogaya saygili, yesile duyarli, çevre dostu bir proje. Burada süt ürünleri, et mamulleri, zeytin isleme, meyve suyu üretimi, bakliyat kurutma ve paketleme, bisküvi üretimi gibi farkli sektörler yatirim yapabilecek. Bölgemize gelip, yatirip yapmak isteyenler bizim projemizi görmeden yatirim yapmasinlar. Planlanmasiyla, altyapisiyla her türlü yatirim imkânlarinin sunulacagi Altinova Organize Sanayi Bölgesi ayrica bölgede yasayanlara da istihdam saglanacak” dedi.

Baskan Ergin, Çandarli ve Izmir limanlarina yakinliginin haricinde kara, deniz, hava, demiryollari ile çoklu ulasim imkânlarina sahip olan gida sanayi bölgesinin yakin gelecekte cazibe merkezi olacagini ifade etti.

Bir yanda Adnan Menderes Havaalani, diger yanda Balikesir Edremit Koca Seyit Havaalani ile ulasimin kolayligiyla yatirimciya büyük bir firsat sunulacagini vurgulayan Baskan Ergin, gida sanayinin bölgede çok önemli bir deger haline gelecegini söyledi.



Dünyanin sayili limanlari arasinda yer almasi beklenen Çandarli Limani’na yakinliginin büyük bir avantaj oldugunu dile getiren Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, özellikle gida sektörüne yönelik planlanan bölgenin kisa sürede büyük bir ilgi görecegini söyledi.

Altinova Organize Sanayi Bölgesi’nin kisa sürede büyüyerek cazibe merkezi haline gelecegi konusunda iddiali olduklarini vurgulayan Baskan Ergin, “Planlarin onaylanmasiyla birlikte, sadece bölgedeki yatirimcilar için degil, Türkiye’deki tüm yatirimcilar için önemli bir firsat dogacak. IZBAN’in yakin gelecekte Bergama’ya kadar uzanmasi kolay ulasim saglayacak” diye konustu.

Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) arazi tapu devir teslim isleminin geçtigimiz yil gerçeklestirildigini, geçtigimiz günlerde de parselasyon ve imar uygulama planlarinin tamamlandigini vurgulayan Baskan Ergin söyle konustu: “Altinova Mahallesi Topçular mevkiinde 478 bin 788 metrekarelik alanda yapilacak olan OSB, sosyal donatilar haricinde 234 bin 402 metrekarelik alanda kurulacak. Gida Ihtisas OSB’de su ana kadar basvuruda bulunup yatirim yapmaya hazir çok sayida firmamiz var. Tamamladiginda tarim ve turizm sektörümüz farkli bir ivme kazanacak."
Kaynak: İHA