Aksaray Gençlik Ve Bilim Merkezi Açildi

Aksaray Belediyesi tarafindan geçtigimiz yillarda yapimi tamamlanarak hizmete alinan Gençlik ve Bilim Merkezi’nin resmi açilisi düzenlenen törenle yapildi.

Aksaray Gençlik Ve Bilim Merkezi Açildi
Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi törenle hizmete açildi. Törende konusan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, AK Parti iktidarinda her alanda basarili çalismalar yapildigini belirterek, "Hizmette, enerjide, saglikta, ekonomide, her bir alanda çok sükür basariliyiz. Eksiklerimiz yok mu? Olmaz olur mu, birçok eksigimiz var. Yapacaklarimiz, elbette var. Ama her sey emsali ile kiyaslanir. Evvelkilerle kiyasladigimiz zaman Allah’a hamdolsun tartismasiz bir sekilde basariliyiz” dedi.



“Gençlerimiz gelecege daha emin adimlarla ilerleyecek”

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, Gençlik ve Bilim Merkezi hakkinda bilgi vererek, “Aksarayimizin genç nüfusunu da göz önünde bulundurarak, Aksarayimizin bu potansiyelini harekete geçirmek adina, gençlerimiz adina, ‘Neler yapabiliriz?’ arayisi içine girdik. Buradan yola çikarak Aksarayimizin hem sehrin merkezine, hem kirsalina hem de bölgesine hizmet edecek bir Gençlik ve Bilim Merkezinin olmasi kanaati bizde hasil oldu. Bu yolda çalismalarimiza hizli bir sekilde basladik. Gelmis oldugumuz noktada bugün açilisini yapacagimiz bilim merkezimizde Ocak ayindan bugüne kadar 5 bin 500 tane pandemi kosullarina uyularak ziyaret gerçeklestirilmis. Vatandaslarimizdan çok büyük ragbet görmüs. Bundan sonra da öyle olacak kanaati bizde hasil oldu. Içerisinde 450 metrekare sergi alani, 23 tane bilimsel deneylerin yapildigi atölyeler, çocuk kütüphanesi, spor merkezi ve maket uçak planlamasinin yapilacagi atölyeler bulunmaktadir. Bu atölyeler ile gençlerimizin hem bilime olan yatkinligi artacak, hem bu konuda onlari tesvik edecegiz ve gelecege daha emin adimlarla gidilmesine vesile olacagiz” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan Gençlik ve Bilim Merkezinin açilis kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri bilim merkezinde incelemelerde bulundu.

Açilis törenine Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA