Van'da 'Master Plan' Çalismasi Yapilacak

AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Irfan Kartal’in öncülügündeki Van heyetinin talebi üzerine Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum tarafindan kentin bütüncül imarini esas alan bir “Master Plan” çalismasi yapilmasi hususunda talimat verildi.

Van'da 'Master Plan' Çalismasi Yapilacak
AK Parti Van milletvekilleri Abdulahat Arvas ve Irfan Kartal ile 23. Dönem Van Milletvekili ve AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari ve Ercis Isletme Fakültesi Dekani Prof. Dr. Abdulmenaf Turan’in bulundugu Van heyeti, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’u ziyaret etti. Bakan Kurum baskanliginda yapilan heyetler arasi görüsmede Van ve ilçelerine ait yatirimlar ve projeler istisare edildi. Yapilan genis katilimli toplantida; kentsel dönüsüm, imar uygulamalari, millet bahçeleri, konut ihtiyaci, tarim köy projesi ve belediyelerin ihtiyaç ve talepleri degerlendirildi. Van’da artan nüfus ve kirsaldan kente göçün neticesi olarak ortaya çikan üst ve altyapi ihtiyaçlari ve yatirim teklifleri Bakan Kurum’a iletildi. Özellikle kentsel dönüsüm konusunda israr edilen toplantida bakanliktan Van’a özgü pilot bir uygulama talebinde bulunuldu. Van’a ait yapi stokunun ve binalarin dogal afetlere karsi iyilestirilmesi ve gelecek kusaklara her yönüyle daha yasanabilir birakilmasi için bakanlik marifetiyle bir çalisma yapilmasi istenildi.

Ziyaretin ardindan yapilan açiklamada, Van heyetinin talebine karsilik Bakan Kurum tarafindan Van’in bütüncül imarini esas alan bir “Master Plan” çalismasi yapilmasi hususunda talimat verildigi belirtildi. Yakin zamanda bakanlik merkez teskilatindan uzman kisilerin görevlendirdigi bir heyet tarafindan sahada çalisma yapilarak, nitelikli yerlesim alanlari olusturulacagi ve yeni bir vizyon ortaya konulacagi ifade edilen açiklamada, “Çarpik kentlesmenin yogun oldugu Van’da, katma deger saglayacak yeni bir anlayisla dogal çevreyi koruyarak, sürdürülebilir sehirler ve yerlesim yerleri olusturmak üzere medeniyetler besigi sehrimizin kimligini yeniden canlandirmak hedeflenmektedir. Gönül belediyeciligi ile vatandas odakli hizmet eden belediyelerimizin projelerine nakdi ve teknik destekler saglandi. Daha etkin çalisma için yerel yönetimlerimizin ihtiyaci olan araç ve gereçler hibe olarak verildi” denildi.
Kaynak: İHA