Türk Kizilay'dan, Filistin'e Yardim Malzemesi

Türk Kizilay, Filistinliler için 10 tir yardim malzemesi gönderecek.



Türk Kizilay açiklamasina göre, yardim çalismalarini yerinde görmek ve hizlandirmak için Kahire'de bir dizi görüsme gerçeklestiren Türk Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik, 10 tirlik ilk insani yardim konvoyunun Gazze'nin dünyaya açilan iki kapisindan biri olan Refah kapisindan girisine yönelik sürecin tamamlandigini bildirdi.

Filistin Kizilayinin saldirilarin ilk günlerinde Kudüs'ün tarihi sokaklarina girebilecek küçük ambulanslara olan ihtiyacina yönelik 2 ambulansin Kudüs'te Filistinlilere teslim edildigini aktaran Kinik, sunlari kaydetti:

"Filistinlilerin son yasadigi insani dramin ortadan kaldirilmasina yönelik baslatmis oldugumuz destek kampanyasina gelen bagislarla yürüttügümüz yardim çalismalarina devam ediyoruz. 10 tirlik insani yardim konvoyumuzu Misir Kizilayi ile hazir hale getirdik. Konvoydaki 6 tir yaklasik 2 bin gida kolisi tasiyacak. Diger tirlarda ise tibbi sarf malzemesi, hijyen kitleri, Milli Egitim Bakanligimizin gönderdigi kirtasiye ve oyun seti gibi malzemeler olacak."

Kaynak: AA