TOBB Baskani Hisarciklioglu Tavsanli'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Kütahya’nin Tavsanli ilçesine ziyaret gerçeklestirdi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Tavsanli'da
TOBB Baskani Hisarciklioglu’nu Tavsanli’da Kaymakam Erdogan Kanyilmaz, Belediye Baskani Mustafa Güler ve Tavsanli Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Davut Efe misafir etti. Tavsanli’da sanayicilerin korona virüs ile ilgili yapilan çalismalarinin görüsüldügü ziyarette, ticaret ile ilgili de görüsmeler saglandi. Hisarciklioglu’nun Tavsanli Ticaret ve Sanayi Odasi ziyaretinde ilk olarak hediyeler takdim edildi. Hisarciklioglu, toplantida yaptigi konusmada Tavsanli ve Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Davut Efe ile yönetiminden övgüyle bahsederken sunlari söyledi:

"Tavsanli Kütahya’nin en büyük ilçelerinden birisi ve önemli bir ilçemiz. Allah sizlere müthis bir cografya vermis bunu inkar etmek mümkün degil. Bir taraftan kaplica, bir taraftan linyit kömürü, bir taraftan elimde avucumda olan leblebi ki onun da cografi isaretini aldiniz. Insallah bundan sonraki hedef leblebiyi Avrupa’da tescil etmek. Buradaki sanayiciyi buraya getirmek için nitelikli elemanlar lazim. Adamlar ara elaman ister, isi bilen adam ister. Düz adam her yerde var ama mühendis her yerden gelir ama nitelikli elaman gelmez. Buradaki kardeslerimizin nitelikli elamana kavusmasi için Meslek liselerine sahip çikmak gerekir."

Asilama çalismalarina da dikkat çeken Hisarciklioglu, "Asilama çalismalari basladi ve hizla ilerliyor. Yanimizda çalisan arkadaslarimiz müracaat ettikleri zaman asilaniyor. Dün aksam da Bagkur’lular olarak bizler de istiyoruz denildi. Neyse onu da ilettik insallah onlar da girer. Bu asilama isleri bittikten sonra insallah eski halimize normal düzenimize geçecegiz. Fakat burada hizmetler sektörü, küçük ticaret erbabi, sikinti çekti mi çekti. Turizm sikintida kaldi mi kaldi. Sanayici ihracata dayali ise karli çikanlardan oldu. Gidaya dayali sanayi ve gida tedarikçiligi yapan arkadaslarimiz bu pandemi döneminde sikinti görmediler. Onun disinda tarim basta olmak üzere hizmet sektöründeki kardeslerimiz, küçük tüccarlarimiz bu iste zarar gördü. Artik devletimize sunu diyoruz, bu iste zarar görenlere kredi degil de hibe destegi verilsin ki en azindan kredileri ödeyebilecek durumumuz yok. Ama para kazanirsak öderiz. Özellikle zarar görenler için söylüyorum. Onun disinda isi iyi olanlar için bir talebimiz yok. TOBB olarak geçen seneki gibi devletimizin bize müsaade ettigi ölçüde nefes kredisi olarak verebiliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA