Sokak Hayvanlarina Adanmis Bir Ömür

Izmir’in Gaziemir ilçesinde yasayan 71 yasindaki Ayse Ertaç, 14 yildir her gün iki minibüs degistirerek belediyenin Veteriner Isleri Müdürlügünde kedilerin temizligini ve bakimini yapiyor. Gönüllü olarak hayvanlarin bakimini yapan Ayse Ertaç, "Hayvanlar benim evlatlarim. Hafta sonu bile gelip müdürlükte tedavisi devam eden hayvanlari kontrol ediyor, onlari temizleyip bakimlarini yapiyorum. Bu benim için mutluluk kaynagi. Huzur veriyor" dedi.

Sokak Hayvanlarina Adanmis Bir Ömür
71 yasindaki Ayse Ertaç, 2000 yilindan beri sokak hayvanlari gönüllüsü olarak çalismalarini sürdürüyor. 2004 yilindan bu yana faaliyet gösteren Dogayi, Hayvanlari Koruma ve Yasatma Derneginin baskanligini 2 yil önce devralan Ayse Ertaç, Gaziemir Belediyesinde “Sokak Hayvani Gönüllü Anneligi” görevini de gönüllü olarak üstleniyor. Ertaç, Gaziemir Belediyesinin bakimini yaptigi kedileri, 14 yildir her gün besliyor.

Ayse Ertaç, ilerleyen yasina ragmen kediler için her gün zorlu bir yolculuga çikiyor. Her sabah Irmak Mahallesi’ndeki evinin yakinindan minibüse binen Ertaç, ilçe merkezine geliyor. Burada ikinci minibüse binen Ayse Ertaç, hastane kavsagindan yürüyerek Veteriner Isleri Müdürlügüne ulasiyor. Tedavisi yapilan kedilerin bulundugu alana ulasan Ertaç’in ilk isi, önlerinde devamli mamalari olmasina ragmen sabirsizlikla yolunu gözleyen kedilere kendi elleriyle yaptigi yemekleri vermek ve onlari mutlu etmek oluyor. Ayse Ertaç, daha sonra kedilerin suluklarini yikiyor ve suluklara taze su dolduruyor.

"Hayvanlar benim evlatlarim"

Gaziemir Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügünün tedavi ve bakimlarini yaptigi sokak kedilerine, 2007 yilindan bu yana Sokak Hayvani Gönüllü Annesi olarak gönüllü bakim yapan Ayse Ertaç, “Bu içten gelen bir sey. Hayvanlari çok seviyorum. Hayvanlar benim evlatlarim. Hafta sonu bile gelip müdürlükte tedavisi devam eden hayvanlari kontrol ediyor, onlari temizleyip bakimlarini yapiyorum. Bu benim için mutluluk kaynagi. Huzur veriyor. Belediyemizin yeterli kaynagi ve personeli olmasina karsin ben yine de bu görevi yapiyorum. Sag olsunlar, onlar da benim hayvanlarla bulusmami engellemiyorlar, aksine çok güzel bir is birligi içinde çalisiyoruz” dedi.



Baskan Arda tarafindan plaketle onurlandirildi

Zor durumdaki kedileri evinde de besledigini belirten ve “Yil boyunca evime 100’den fazla hayvan girip çikiyor. Bakimini yaptigim bu hayvanlari sahiplendirerek yuva sahibi yapiyorum” diyen Ayse Ertaç, Gaziemir Belediye Baskani Halil Arda’nin kendisini onurlandirdigini da belirterek, “Gaziemir Belediye Baskanimiz Halil Arda, sokak hayvanlari için yürüttügüm gönüllü çalismadan dolayi beni plaket ile onurlandirdi. Neredeyse aglayacaktim. Çok mutlu oldum. Benim canla basla kosturdugumu görüp beni onurlandiran Baskanimiz Halil Arda’ya tesekkür ediyorum” diye konustu.



Vatandaslar daha duyarli olmali

Dogayi, Hayvanlari Koruma ve Yasatma Derneginin baskanligini yürüten Ayse Ertaç, yurttaslara sokak hayvanlarina sahip çikma çagrisi yaparak sunlari söyledi:

“2004 yilinda sokaga, ormanlik alana birakilan hayvanlari kurtarmak için Menderes Deliömerli Köyü’ndeki ormanlik bir alana Nebiha Deprem Sopengazi Barinagini kendi ellerimizle insa ettik. Barinak, o günden beri hayvanlarimiza yuva oluyor. Orada yardima muhtaç can dostlarimizin bakimlarini üstleniyoruz. Bizim vatandaslarimizdan tek beklentimiz sokak hayvanlarina sahip çikmalari, onlari korumalari ve sahiplenmeleri. Belediyemiz elindeki imkânlari sonuna kadar kullanmaya çalisiyor. Vatandaslarimizin da duyarli olmasi ve belediyemize gönülden destek vermesi sokak canlarimiz için çok önemli.”
Kaynak: İHA