Sivas OSB'de Asilama Basladi

Bakan Fahrettin Koca’nin asilama takvimine OSB çalisanlarinin da dahil edildigini duyurmasinin ardindan, Sivas’ta da asilama çalismalarina baslandi.

Sivas OSB'de Asilama Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca geçtigimiz günlerde asi takvimine Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) çalisanlarin da dahil edildigini duyurmustu. Bugün Türkiye’nin dört bir yaninda fabrika çalisanlari asilanmaya basladi.

Sivas’ta saglik ekipleri OSB bölgesine gelerek asilama çalismalarini baslatti. Organize Sanayi Bölgesi çalisanlari ilk doz asilarini oldu. Yüzlerce çalisanin asilandigi bölgede sirasi gelen çalisanlara asilari saglik ekiplerince vuruldu. Asilama çalismalarina gün boyu devam edilecegi bildirildi.



Asilamayla birlikte hasta sayisi azaldi

Sivas Il Saglik Müdürü Uzman Dr. Fethullah Selçuk Mogulkoç, “Bakanligimizin Türkiye genelinde hizli ve genis kapsamli asilamaya baslamasiyla bizlere verilen talimatlar dogrultusunda Organize Sanayi Bölgelerinde de asinin yapilacagi yerler olusturulup vatandasin daha çabuk daha kisa sürede ve is gücü kaybini engellemek yönünde böyle bir asilama sistemine basladik. Malumunuz Türkiye’de 1 milyonun üzerinde asi yapildi. Insallah bu birkaç gün içerisinde de topluma genel olarak yapilacak. Suan da tüm saglik ocaklarinda devlet hastanelerinin hepsinde asi yapilmaktadir. Vatandaslarimizin asi noktasinda tereddüdü olmadan yaptirmasini istirham ediyorum. Hiç kimse tereddüt etmeden bu asiyi yaptirabilir. Yakinda muhtemelen belki Rus asisi gelecek onu net bilmiyoruz ama hiçbir asida tereddüt edeceginiz bir sey yok. Asilamaya basladiktan sonra biz hastane olarak çok rahatladik. Hem müracaat eden hasta sayimiz azaldi, yatan hastamiz azaldi, yogun bakim hastamiz çok azaldi. O yönden hastanenin yükü de azaldigi için diger hastalarimiza da daha rahat hizmet vermeye basladik. Tüm vatandaslarimizi asi konusunda devletimizin tavsiye ettigi sekilde asi olmaya davet ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA