'Polis Pesimizde' Yalaniyla Gasp Yaptilar

Adana’da iki kisinin otomobiline binip “polis pesimizde bizi kurtar” dedikten sonra biçak çekip 8 bin 800 lira parasini gasp ettikleri iddiasiyla gözaltina alinan 2 kisi tutuklandi.

'Polis Pesimizde' Yalaniyla Gasp Yaptilar
Edinilen bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde 10 Haziran’da su isiticisini tamir ettiren Mehmet Serif Gündüz (71), is yerinden çikip otomobiline bindi. Bu sirada aracina binen tanimadigi iki gençten biri, cebinden çikardigi biçagi Gündüz’ün bogazina dayayip, “Adam yaraladik. Polis pesimizde yakalanmamak için hizli bir sekilde kaçmamiz lazim. Sür arabayi” dedi.

Bunun üzerine Gündüz, aracini çalistirip, bölgeden ayrildi. Seyir halindeyken cebindeki 300 TL’yi gasp eden süphelilerden biri, Gündüz’ü tehdit ederek daha fazla para vermesini söyledi.

Gündüz de cep telefonuyla kizini arayip, süphelilerin verdigi IBAN numarasina 5 bin TL göndermesini istedi. Daha sonra süpheliler, Adana Merkez Otogari’nda inerek kaçti.

Bu olaydan iki gün sonra Güzelyali Mahallesi’nde marketten alisveris yapan Mustafa Aydogan (34), evine gitmek için otomobiline bindi. Bu sirada arka koltuga binen tanimadigi bir kisi ayni yöntemle Aydogan’in kendisini götürmesini söyledi.

Seyir halindeyken Aydogan’in cebindeki 500 TL’yi gasp eden süpheli, cüzdandaki hesap kartini görünce ATM’ye sürmesini istedi. Banka subesi önünde aracini park eden Aydogan’in cep telefonunu alip, ellerini direksiyona kelepçeleyen süpheli, hesaptan 3 bin TL para çekip, araca döndü. Kendisini Adana Merkez Otogari’na biraktiran süpheli kaçti. Iki olayda da zanlilarin otomobile binip inmesi güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi.

Adana Emniyet Müdürlügüne giden Gündüz ile Aydogan’in durumu bildirmesi üzerine Asayis Sube Müdürlügüne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelilerin yakalanmasi için çalisma baslatti. Olaylarin yasandigi bölgelerdeki güvenlik kamerasi görüntülerini incelemeye alan polis, süphelilerin Ömer B. (18) ile Ogir T. (24) oldugunu tespit etti. Süphelilerin yakalamak için 20 güvenlik kamerasini inceleyen polis, Ömer B. ile Ogir T.’nin bir otelde girdigini tespit etti. Polis otele giderek zanlilari yakalamak istedi. Ancak zanlilarin otelde bir gün kaldiktan sonra ayrildigini belirledi. Polis daha sonra yaptigi çalismada zanlilarin Seyhan ilçesindeki Merkez Park’ta yakaladi. Ömer B.’nin üzerinden, gasp olaylarinda kullandigi biçak ile 275 TL bulundu.

Emniyete götürülen süphelilerden Ömer B., suçu islediklerini kabul etti. Ogir T.’nin ise ifadesinde, “Bindigimiz araçtaki amcayi, Ömer’in akrabasi sandim. Bir anda biçak çekti, ne oldugunu anlamadim ama sakalastiklarini düsündüm. Akrabasi oldugu için de karismak istemedim” dedigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ömer B. ile Ogir T., çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.
Kaynak: İHA