(ÖZEL) Eynal Domatesine Cografi Isaret Basvurusu

Kütahya’nin termal ilçesi Simav’in, Eynal Kaplicalari bölgesindeki jeotermal isitmali seralarda yetistirilen domates için, cografi isaret basvurusu yapildigi bildirildi.

(ÖZEL) Eynal Domatesine Cografi Isaret Basvurusu
Topraksiz seralarda Bambus arilari ile tozlasmasi yapilarak organik olarak üretilen Eynal domatesinin Antalya, Istanbul, Bursa, Izmir, Eskisehir ve Balikesir’deki bayilere gönderildigi ve lezzetiyle kalitesinin ülke sinirlarini astigi belirtildi.

Domatesi üreticisi Canip Ilivan, Eynal domatesinin kalite açisindan Türkiye genelinde aranir bir lezzet haline geldigini ifade etti.

Ilivan “ Önceleri tarladan yetistirdigimiz domateslerin kokusu, su anda ürettigimiz domateslerde de var. Organik Eynal domatesini dalindan koparip kasaya yerlestiriyoruz ve tüketiciye ulastiriyoruz” dedi.

Sera çalisani Zuhal Aydogmus, 5 yildan bu yana serada isçi olarak çalisip, ailesine ekonomik katkida bulundugunu ifade etti.

Parekende olarak istenen Eynal domatesi siparislerini ve talepleri karsiladiklarini söyleyen is insani Canip Ilivan, il disina kargo ile domates gönderdiklerini ifade etti.



"Lezzet ve dayaniklilikta kaliteyi yakaladik"

Simav 4 Eylül Kalkinma Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Hakan Öztürk, 800 rakimli Simav’da, jeotermal enerji ile isitmali domates üretimine 12 ay boyunca devam ettiklerini belirterek, pazardaki en büyük tutulma sebebinin Simav’a özgü bir lezzetinin ve dayanikliliginin oldugunu ifade etti.

Baskan Öztürk, “Kooperatifimize ürünlerini teslim eden üreticilerimizin domatesleri standart ayni kalitededir, tek tip ürün dikimi yapiyoruz. Topraksiz tarima geçtigimiz günden bu yana, hiçbir zaman kaliteden ödün vermedik, kaliteli bir bütünlesme sagladik. Gerek lezzet, gerekse dayanim açisindan tüm ürünlerde ayni kaliteyi yakalamis bulunmaktayiz. Üretim tekniklerimizi gelistirmek için yurt disina teknik geziler düzenledik. Hollanda, Ispanya ve Italya gibi, bu alanda önde olan ülkelerde görmüs oldugumuz yeniliklerle üretim tekniklerindeki son gelismeleri yakindan takip ediyor ve buradaki üreticilerimize aktarip, yolumuza devam ediyoruz. Eynal domatesi için cografi isaret basvurusunda bulunduk” diye konustu.

Eynal domatesini il disina götüren araçlarin denetimini yapan Kooperatif Baskani Hakan Öztürk, özellikle Ankara, Istanbul ve Izmir’deki lüks pazarlara Eynal domatesinin gönderildigini belirtti.

Kaynak: İHA