OSB'nin Örnek Egtim Modeline AGC'den Özel Ödül

Antalya OSB, yerel medyaya sagladigi katki, kent ekonomisinin gelisimi için ürettigi projeler ve Antalya OSB Teknik Koleji’nde hayata geçirdigi örnek egitim modeli ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafindan, AGC Kurum Özel Ödülü’ne layik görüldü.

OSB'nin Örnek Egtim Modeline AGC'den Özel Ödül
Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafindan düzenlenen 2020 yili Antalya Basin Ödülleri kapsaminda AGC Kurum Özel Ödülü’ne layik görüldü.

AGC’den yapilan açiklamada; Antalya yerel medyasina sagladigi katki ve destekler, Antalya ekonomisinin gelisimi ve büyümesi için projeler üretmesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ile Türkiye’de örnek bir egitim modeli gelistirmesi ve hayata geçirmesi nedeniyle AGC Kurum Özel Ödülü’nün Antalya OSB’ye verilmesinin kararlastirildigi belirtildi.

Baskandan tesekkür

Göreve gelir gelmez Antalya OSB’nin kent ile bulusmasini saglamak için basin birimini kurduklarini, basin yayin organlari ile Antalya OSB arasinda kurulan güçlü iletisimin ve is birliginin bölgenin duvarlarinin yikilip seffaflasmasinda çok önemli bir rol oynadigini belirten Antalya OSB Baskani Ali Bahar, “Bu gün Antalya öncü, örnek, güçlü ve etkili bir organize sanayi bölgesine sahip ise bunda Antalya basininin çok önemli katkilari vardir. Gazeteci dostlarimiz Antalya OSB’deki gelismeleri, sanayi sektörünün büyüyüp gelismesi için dile getirilen her fikir ve öneriyi, kent ve ülke ekonomisine katki saglayan-saglayacak tüm projelerimizi kamuoyunun ve ilgili makamlarin dikkatine sundular. Antalya’da sanayi sektörü adina bir farkindalik olusmasina, bu farkindaligin yurt sathina yayilip Antalya’miza katma deger olarak dönmesine vesile oldular. Antalya’daki tüm sanayiciler ve is dünyasi adina AGC yönetimine, Antalya basinina ve tüm basin emekçilerine saygilarimizi ve tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.



Gurur kaynagi

Kent ekonomisinin gelismesi ile egitim alaninda hayata geçirdikleri projelerin gazeteciler tarafindan ödüllendirilmesinin önemli bir gurur kaynagi oldugunu aktaran Bahar, “Gazeteciler adeta bir radar gibi bulunduklari sehri gözleyerek meydana gelen olaylara, yasanan gelismelere, söylenenlere ve yapilanlara taniklik edip, tarihe not düserler. Bir bakima kentin hafizasidirlar. Antalya’nin kent adina en yüksek farkindaliga sahip kesiminden, kent ekonomisinin gelisimi ve büyümesi için ürettigimiz projeler ile egitim alaninda hayata geçirdigimiz uygulamalar ve yaptigimiz yatirimlar için ödüle layik görülmek, bizler için çok büyük bir mutluluk ve gurur kaynagidir. Aldigimiz bu ödül kendimizi dogru anlattigimizin, anlasildigimizin ve dogru isleri, dogru sekilde yaptigimizin da kanitidir bir bakima” ifadelerini kullandi.

Örnek egitim modeli

Antalya OSB Teknik Koleji’nin henüz egitim-ögretim faaliyetlerine baslamadan, kurulus asamasinda ödüle layik görülmesinin esine az rastlanir bir teveccüh olduguna dikkat çeken Baskan Bahar, “Göreve gelir gelmez, 2006 yilinda Il Milli Egitim Müdürlügümüze devrini gerçeklestirdigimiz meslek lisesini, güçlendirmek, daha modern hale getirmek ve örnek bir egitim modelini hayata geçirmek için resmi olarak geri istedik. Okulun Bölgeye devir edildiginin haberini aldigimdaki sevinç gözyaslarima ekip arkadaslarim sahittir. Bu okul bizim en büyük hayallerimizden biridir. Çünkü gençlerimizi çok önemsiyoruz, onlar bizim kiymetlilerimiz, çünkü onlar bizim gelecegimiz. Önce kendisine, sonra ailesine ve ülkesine faydali gençler yetistirip bu kiymetleri ülkemize kazandirmak istiyoruz. Bu bizlerin sorumlulugu, bu görevlere bu yüzden seçiliyoruz, bu imkanlar, bu makamlar tas üstüne tas koyalim, fayda yaratalim ve bu faydaya herkesin erisimini saglayalim diye bizlere emanet ediliyor. Aldigimiz bu ödül bizim nazarimizda emanete layikiyla sahip çiktigimizi da ifade ediyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA