Nilüfer Kubrat'a Yardim Eli Uzatti

Nilüfer Belediyesi, Bulgaristan’in Kubrat Belediyesi’ne tam donanimli ve sogutma sistemine sahip cenaze yikama araci hibe etti.

Nilüfer Kubrat'a Yardim Eli Uzatti
Nilüfer Belediyesi, Bulgaristan’in Kubrat Belediyesi’ne yardim elini uzatti. Kubrat Belediyesi’ne, cenaze yikama islerinde önemli bir ihtiyaci karsilayacak ve sogutma sistemiyle ayni zamanda morg görevi de görecek özel tasarim bir cenaze araci hibe edildi.

Hibe edilen aracin devir teslimi Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde yapildi. Bulgaristan Kubrat Belediye Baskani Alkin Nebi ve Kubrat Meclis Baskani Hüseyin Yumerov’un katildigi törende Balkansiad ve çesitli dernek temsilcileri de hazir bulundu. Kubrat Belediye Baskani Alkin Nebi Nilüfer Belediyesi’nin destegine tesekkür ederek, “Ne kadar tesekkür etsek azdir. Bölgemizdeki gençler hep Avrupa’ya göç etti ve yasli nüfusumuz kaldi. Bu kardesçe yaklasim ve samimiyet çok gerekli. Çok sayida soydasimizin ikamet ettigi Nilüfer’in destegini görmek bizi çok mutlu etti. Bizi kardes olarak kabul ederseniz, daha sonra ortak sosyal-kültürel etkinliklere imza atabiliriz. Emegi geçen herkese tesekkürler” diye konustu.

Bu dayanismadan mutluluk duydugunu ifade eden Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ise, “Biz yurt disindaki vatandaslarimizla iliskilerimizi hep saglikli tutmaya çalisiyoruz. Oralara elimizden gelen destegi vermeye çalisiyoruz. Bende uzun yillar önce o yöreden gelen bir ailenin torunuyum ve bölge insaninin çektigi sikintilari iyi bilirim. Hibe ettigimiz aracimiz umarim insanlarin zor günlerinde ihtiyaca karsilik verecektir” dedi.

Konusmalarin ardindan her iki baskan da günün anisina birbirlerine hediye verirken, Baskan Alkin Nebi, kardes belediye olma talebini içeren iyi niyet mektubunu da Baskan Turgay Erdem’e sundu.
Kaynak: İHA