Milletvekili Aydemir'den Sert Tepki

Cumhurbaskani Erdogan’in, delikanlica durusunu, milli durusunu bütün dünyanin bildigini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Basta da Biden biliyor.’ vurgusunda bulundu.

Milletvekili Aydemir'den Sert Tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, NATO Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile ABD Baskani Joe Biden’in selamlasmasi öncesinde çekilen bir fotografa tepki göstererek, "Böylesine ucuz, üçüncü dünya ülkelerinin yapacagi uyduruktan yayinlarla Türkiye’yi ya da liderimizi asagiya çekmek beyhude bir ugrastir." dedi.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, NATO Zirvesi’nin ana oturumunun baslamasindan önce Erdogan ile Biden’in selamlasmasi öncesinde çekilen ve uluslararasi medyaya servis edilen bir fotografi elestirdi.

‘Kallesçe bir oyun’

Milletvekili Aydemir basin toplantisinda Bürüksel’de yapilan NATO toplantisina dönük düsüncelerimizi paylasip, Reuters, Financial Times gibi yayin organlariyla, isbirlikçilerinin fotograf çarpitmasina sert tepki gösterdi.

Iki liderin karsilasmasina iliskin videoyu bütün dünyanin görmesine ragmen kallesçe, haince yayinlar yapildigini söyleyen Aydemir, fotografin tam tersi bir durumun oldugunu ifade etti

‘Biden de biliyor’

Erdogan’in, delikanlica durusunu, milli durusunu bütün dünyanin bildigini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Basta da Biden biliyor. Bu iste Biden’in bir kabahati yok elbette ancak Türkiye düsmanlari böylesine düsük ve sakat paylasimlar yapiyorlar. Bunlari kiniyoruz, lanetliyoruz. Dünyada liderler içerisinde en tecrübeli isim Sayin Cumhurbaskanimizdir. Bütün dünya bunu ifade ediyor. Öyleyse böyle kallesçe yayinlara gerek yok. Böylesine ucuz, üçüncü dünya ülkelerinin yapacagi uyduruktan yayinlarla Türkiye’yi ya da liderimizi asagiya çekmek beyhude bir ugrastir. Böylesine basit ayak oyunlarina meyletmek, bu tür ucuz islerle ugrasmak bizim lügatimizde yok; bu muhalefetin lügati, tarzi. Milletimiz bunlari görüyor, gerektiginde derslerini verecek."

Peyami Safa’ya Vefa Ve Kösoglu’nun Tespiti

Milletvekili Aydemir, basin toplantisinin son bölümünde, 15 Haziran 1961’de hakka yürüyen Türk Düsünce ve edebiyat Tarihinin mümtaz simasi Peyami Safa’yi vefat yil dönümünde rahmet ve sükranla anarak, MHP Erzurum Milletvekillerinden Mütefekkir Rahmetli Nevzat Kösoglu’nun, “Peyami Safa, Cumhuriyet dönemimizin, çok yönlü, en parlak zekalarindan biridir” tespitini paylasti.
Kaynak: İHA