Konya'ya 507 Milyonluk Alt Yapi Yatirimi

Konya Büyüksehir Belediyesi KOSKI Genel Müdürlügü tarafindan Konya'nin 31 ilçesinde devam eden alt yapi yatirimlari, temeli atilacak yatirimlar ve projelendirilen yatirimlarla ilgili bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Konya Milletvekili Leyla Sahin Usta, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, sehrin üstüne oldugu kadar altina da yatirimin sart olduguna dikkati çekti.

Gelecek nesillere yasanilabilir bir çevre birakmak için bu tür yatirimlarin yapilmasi gerektigini vurgulayan Sahin, söyle devam etti:

"Sehrimiz kazilacak, gittigimiz birçok yerde kazilar görecegiz. Biraz zahmetini çekecegiz ama yapilan yatirimin 3 sene sonra, 5 sene sonra ne kadar kiymetli oldugunu bizden sonraki nesillere güzel bir çevre, güzel bir Konya ve su birakarak hissettirecegiz insallah. Insanimiza hizmet için ne yapilmasi gerekiyorsa biz iktidar olarak, bakanliklarimiz olarak hiçbir yeri ayirt etmeksizin elimizden gelen destegi ve gücü veriyoruz. O yüzden Çevre ve Sehircilik Bakanimiza, bir Konyali hemsehrisi olarak gerek Konya'ya, gerekse bütün Türkiye'de vermis oldugu bu altyapi ve çevreyi koruma destekleri için bir kez daha tesekkür ediyoruz."

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Hayat denince su akla gelir. Hayatin olmazsa olmazidir. Yeterli ve kaliteli suya erisim yönünde büyüksehir belediyemiz basta olmak üzere bütün ilçe belediyelerimiz ve KOSKI'miz Konya'mizda insanlarimiza yeterli ve kaliteli suyla bulusturmasi yönündeki çabalarindan dolayi ayri ayri tesekkür ediyorum." dedi.

- Konya'da atik suyun yüzde 83'ü aritiliyor

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, KOSKI'nin Konya'daki atik suyun yüzde 83'ünü aritmasinin çok önemli oldugunu vurgulayarak, "Bununla yetinmiyoruz, insallah bu konudaki hedefimiz yüzde 95'in üzerine çikmak. Konya Atik Su Aritma Tesislerimizde biyogazdan elektrik enerjisi elde ederek tesislerimizde kullaniyoruz. Böylece Atik Su Aritma Tesisimizin isletme maliyetini yariya düsürmüs oluyoruz." diye konustu.

Altay, yapimi devam eden 26 altyapi yatiriminin maliyetinin 173 milyon 817 bin lira oldugunu paylasarak sunlari kaydetti:

"Bugün temelini atacagimiz 14 alt yapi tesisimiz mevcut. Bunlarin maliyeti de 182 milyon 234 bin lira. Ayrica bu sene yapimina baslayacagimiz 13 alt yapi yatirimiz daha bulunuyor. Bunlarin maliyeti de 151 milyon 614 bin lira. Devam eden, bugün temelini atacagimiz ve bu sene yapacagimiz 53 alt yapi yatirimimizin toplam maliyeti 507 milyon 666 bin lirayi buluyor. Bu yatirimlarla Konya'mizin alt yapisini güçlendiriyoruz. Sehrimize deger katacak, hemsehrilerimizin yasam kalitesini yükseltecek yatirimlarimizin sehrimiz için hayirli olmasini diliyorum."

Kurakliga da deginen Altay, "Dünya bizim evimiz ve onu korumak zorundayiz. Ülkemiz de küresel iklim degisikligi ve kuraklikla karsi karsiyadir. Bize düsen bu olumsuzlugu en aza indirmek ve hemsehrilerimizi daha çok bilinçlendirmek. Bizim bir damla suyumuz dahi çok degerlidir." ifadesini kullandi.

Programin sonunda protokol üyelerinin butona basmasiyla KOSKI'nin altyapi yatirimlarinin temeli atildi.

Kaynak: AA