Kara Yollarinda Durum

Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu'nun Çaglayan-Gemlik Serbest Bölge kavsaklari 9-12. kilometrelerinde bakim ve onarim çalismasi gerçeklestiriliyor. Otoyolun Istanbul-Izmir istikametlerindeki çalisma programina göre, önce sag daha sonra sol seritler trafige kapatilarak, ulasim diger seritlerden saglaniyor.

Söz konusu otoyolun Altinova-Kiliç kavsaklari 0-6. kilometrelerinde de bakim ve onarim çalismasi dolayisiyla Istanbul istikametinde bant aktarimi yapilarak, ulasim diger istikametten iki yönlü sürdürülüyor.

TEM Otoyolu'nun Sekerpinar-Gebze kavsaklari 42. kilometresindeki (Gebze mevkisi) Kirazpinar baglanti yolu köprüsünde banketlerin (emniyet seritleri) bulundugu alanlarda köprü ayak imalat çalismasi yapiliyor. Bu sebeple otoyolun her iki yönünde banketler trafige kapatilarak, ulasim mevcut 3 seritten devam ediyor.

Ankara Çevre Otoyolu'nun Pozanti-Konya kavsaklari 5-6. kilometrelerindeki ayrim kolunda köprü onarim çalismalari nedeniyle Ankara ve Konya istikametlerinde ulasima Polis Akademisi Kavsagi'ndan izin veriliyor.

Usak-Afyonkarahisar yolunun 5-6. kilometrelerinde sanat yapisi çalismalari dolayisiyla ulasim bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü saglaniyor.

Yozgat-Alaca-Çorum yolunun 11-15. kilometrelerindeki yapim çalismalari sebebiyle ulasim bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü gerçeklestiriliyor.

Sinop-Boyabat yolunun 51. kilometresinde köprülü kavsak yapim çalismalari nedeniyle ulasim kontrollü sürdürülüyor.

Vezirköprü-Havza yolunun 38-42. kilometrelerindeki yapim çalismalari dolayisiyla ulasim kontrollü devam ediyor.

Saray-Çerkezköy yolunun 6-9. kilometrelerinde üstyapi yenileme çalismalari sebebiyle ulasim tek yönden gidis gelis olarak saglaniyor.

Trabzon-Rize yolunun 2. kilometresinde (Karadeniz Teknik Üniversitesi C kapisi önü mevkisi) yaya üst geçidi montaj çalismasi nedeniyle her iki yönde ulasima tek seritten kontrollü izin veriliyor.

Kaynak: AA