'Hanim Eller' Sergisi, SSM'de Açildi

Sehitkamil Belediyesi’ne bagli hizmet veren aile merkezinde açilan kurslardan yararlanan kadinlarin ürettigi eserler, ‘Hanim Eller’ adiyla sanatseverlerin begenisine sunuldu. Sergi, 1 Temmuz tarihine kadar açik olacak.

'Hanim Eller' Sergisi, SSM'de Açildi
Sehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren 34 aile merkezinden yaklasik bin kadin kursiyer, 10 farkli bransta egitim gördü. Yagliboya, karakalem, rölyef, el sanatlari, ahsap yakma gibi branslarda üretilen toplam 274 eser, açilan sergi araciligiyla sanatseverlerin begenisine sunuldu. Sergi, 1 Temmuz 2021 tarihine kadar gezilebilecek.

“En üst noktaya tasimak adina çalistik”

Açilis öncesi katilimcilara hitap eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Pandemi sürecinde de olsa hocalarimiz imkan dahilinde, imkan verilen süre içerisinde egitimlerini vermeye gayret gösterdi. Kursiyerlerimiz, çok istekli bir sekilde bu kurslarin devam etmesi noktasinda tavir koydular. Ancak yönetmenlikler çerçevesinde belirlenen zaman dilimlerinde egitim verdik. Sehitkamil Belediyesi olarak göreve geldigimiz andan itibaren özellikle egitim noktasinda elimizden gelen gayreti en üst noktaya tasimak adina çalistik. Bu konuda Sayin Valimiz, Sayin Kaymakamimiz, Il Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte Halk Egitim Müdürlügü is birliginde hocalarimizin destegiyle bu hizmetleri yürütmeye gayret gösteriyoruz. Ben, bu noktada emegi geçen tüm hocalarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Kursiyerlerimize, göstermis oldugu duyarlilik ve devamliliklarindan dolayi tesekkür ediyorum. Bu organizasyonda emegi geçen tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.



“Adeta bir halk egitim merkezi gibi çalisiyorlar”

Açilis öncesi konusan Sehitkamil Ilçe Kaymakami Ömer Kalayli, “Geçen sene de bu sergiye katilmistim. Kadinlarimiz, el emegi göz nuru eserlerini sergilemislerdi. Pandemi döneminde örgün egitim faaliyetlerinde oldugu gibi yaygin egitim faaliyetlerinde de bir duraksama yasandi. Ama pandemiye ragmen kursiyerlerimiz, kurslara katilim sagladilar. Bu dönemde özellikle Sehitkamil Belediyemiz, Halk Egitim Merkezimiz is birliginde kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerine yönelik kurslar düzenledi.

Bu faaliyetlere, kadinlarimizin çok büyük ilgisi var. Ben, bu kurslarimiza katilan tüm kadinlarimiza tesekkür ediyorum. Sehitkamil Belediyemiz her konuda, her alanda oldugu gibi yaygin egitim faaliyetlerinin düzenlenmesi konusunda da çok aktif rol üstleniyor ve bu konuda çok önemli çalismalari var. Adeta bir halk egitim merkezi gibi çalisiyorlar. Sehitkamil Belediyemize bagli sosyal tesisler, dolu dolu degerlendiriliyor. Bu sosyal tesislerin oldukça faydali çalismalar yaptigini yerinde gözlemliyoruz. Bu kurslarin düzenlenmesinde, bu tür faaliyetlerin gerçeklesmesinde emegi geçen Sayin Belediye Baskanimiza, degerli ekibine ve kurslarda görev yapan degerli hocalarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.



Sehitkamil Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen sergi açilisina Sehitkamil Ilçe Kaymakami Ömer Kalayli, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Berk, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ile esi Seval Fadiloglu, Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcilari Murat Özgüler, Ceyda Gürsel, Fatih Ermeydan, Serkan Özatici, Il Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, ISKUR Il Müdürü Siraç Ekin, Sehitkamil Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Yagci, AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz, MHP Sehitkamil Ilçe Baskani Akin Erol Kinacilar, AK Parti Sehitkamil Kadin Kollari Baskani Hülya Kiliç, kursiyerler ve çok sayida sanatseverler katildi.

Yapilan konusmanin ardindan açilisi yapilan sergi gezildi.
Kaynak: İHA