GÜNDEM / 16 Haziran 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Milli Meclisine hitap edecek, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda Türkiye'nin Galler ile oynayacagi maçi izleyecek.

(Bakü) (Fotografli-Görüntülü)

2- Saglik Bakani Fahrettin Koca, çevrim içi gerçeklestirecek Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantisi'nin ardindan açiklama yapacak.

(Ankara/16.30/18.30) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "Devlet Korumasinda Yetisen Gençlerimizin Kamu Kurumlarina Yerlestirilmesi Töreni"ne katilacak.

(Ankara/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM'den

- IYI Partinin TBMM Grup Toplantisi gerçeklestirilecek.

- Genel Kurulda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin Infazi Hakkinda Kanun ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- KIT Komisyonu'nda TOKI Baskanligi, Vakif Insaat ve Restorasyon A.S. ile Dogusan Boru Sanayi ve Ticaret A.S.'nin 2017 ve 2018 yillarina ait kesin hesaplari incelenecek.

(TBMM/10.30/14.00/14.30/16.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Valilik ve AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, Mardin-Midyat Yolu Temel Atma Töreni'ne katilacak, Midyat Kuyumcular Çarsisi esnafiyla bir araya gelecek.

(Mardin/10.00-18.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Hazine ve Maliye Bakanligi, 6 ayda bir kupon ödemeli altin tahvili ile 6 ayda bir kira ödemeli altina dayali kira sertifikasinin dogrudan satisini yapacak.

(Ankara)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, nisan ayina iliskin konut fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/14.30)

4- TÜIK, 2020 yili sinema, tiyatro, opera, bale, orkestra, koro ve topluluk istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 17 Haziran'da düzenlenecek GDAÜ Zirvesi ve Disisleri Bakanlari Toplantisi ile 18-20 Haziran'da düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu hakkinda basini bilgilendirme toplantisi düzenleyecek.

(Antalya/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile ABD Baskani Joe Biden bir araya gelecek.

(Cenevre)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda (EURO 2020) gruplarda 2. maçlar baslayacak. Türkiye, A Grubu'nda Galler ile Bakü Olimpiyat Stadi'nda karsi karsiya gelecek.

- A Grubu'nun diger maçinda Italya ile Isviçre karsilasacak; B Grubu'nda ise Finlandiya-Rusya maçi yapilacak.

(Bakü/19.00/Roma/22.00/Saint Petersburg/16.00) (Fotografli)

2- Futbolda 2021-2022 sezonu UEFA Sampiyonlar Ligi ve Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kuralari çekilecek. Sampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'in, Konferans Ligi'nde ise Demir Grup Sivasspor'un rakipleri belli olacak.

(Nyon/13.00/14.30)

ÖZEL HABER

1- TCMB'nin faiz indirimi için haziran ayini pas geçmesi bekleniyor

- Garanti BBVA Yardimci Basekonomisti Seda Güler Mert:

- "Mayis Para Politikasi Kurulu toplantisinda oldugu gibi erken bir faiz indirim beklentisini bertaraf edecek ifadeler tekrarlanabilir"

- TD Securities Gelisen Piyasalar Strateji Baskani Cristian Maggio:

- "TCMB, faiz indirimine yaklasti ancak bunun zamani haziran ayi olmayacak"

(Burhan Sansarlioglu/Istanbul)

2- Türk sirketin gelistirdigi yenilikçi PCR testi, "Antalya Diplomasi Forumu" katilimcilarina yerinde yapilacak

- Geçen yil Antalya'da yüz yüze yapilmasi planlanan ancak salgin nedeniyle ertelenen Antalya Diplomasi Forumu, bu yil 18-20 Haziran'da Antalya'da gerçeklestirilecek

- Anadolu Ajansi'nin "Global Iletisim Ortagi" oldugu forumda, katilimcilara yerinde Kovid-19 PCR testi uygulanacak

- Bioeksen Kurucusu Canan Zöhre Ketre Kolukirik:

- "Diplomasi alaninda referans gösterilen, yenilikçi bir diyalog platformu olmasi hedeflen forumda, Kovid-19 PCR testlerinde de yenilikçi bir Türk teknolojisini katilimcilarin hizmetine sunacagiz"

- "Katilimcilarin test edildigi analiz laboratuvari, yaklasik 50 metrekarelik bir alana kurulu. Bu kadar küçük bir alanda her 40 dakikada yaklasik 650 kisi PCR ile test edilebiliyor ve sonucu sisteme yükleniyor"

(Ergin Garip/Istanbul)

3- Jandarmanin motosikletli trafik ve asayis timleri Bursa'da yetisiyor

- Jandarma Trafik Okul Komutanliginda aldiklari teorik egitimleri kisladaki parkurlarda uygulamali olarak pekistirip beceri kazanan personel, trafik birimleri ile motosikletli trafik ve asayis timlerinde görevlendiriliyor

- Motosiklet güvenli ve ileri sürüs teknikleri, slalom yavas sürüs, sekiz çizme, dar alanda seri manevra, engelden kaçma gibi basliklarda verilen egitimler, AA ekibince görüntülendi

(Ugur Ulu/Bursa)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA