Gülveren'de Hak Sahipleri Evlerine Kavustu

Kepez Belediyesi’nin Gülveren Mahallesi’nde gerçeklestirdigi Kentsel Dönüsüm Projesi’nde hak sahiplerine verilecek olan konutlarin yapimi sözlesme tarihinden bir yil önce tamamlanarak, noter huzurunda gerçeklestirilen kura çekilisi ile hak sahiplerine teslim edildi.

Gülveren'de Hak Sahipleri Evlerine Kavustu
Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün 160 gecekondunun 40 yila yakin yasadigi mülkiyet sorununa çözüm üreten Gülveren Kentsel Dönüsüm Projesi, isik hiziyla geçtigimiz aylarda tamamlanmisti. 137 hak sahibine 317 dairenin verilecegi Gülveren Kentsel Dönüsümü, planlanan tarihten 1 yil önce tamamlanarak, Türkiye’nin en hizli tamamlanan kentsel dönüsüm projesi oldu. 22 Nisan 2021 tarihinde dairelerin kura çekimi ile hak sahiplerine verilmesi planlanmis, Covid-19 tedbirleri sebebiyle zorunlu olarak, söz konusu kura çekimi ileri bir tarihe ertelenmisti. Hak Sahiplerinin büyük bir heyecanla bekledigi kura çekilisi Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapildi. 18. Noter Salim Sayar ve Baskatip Aysun Yaman huzurunda gerçeklestirilen kura çekimi ile 137 hak sahibine verilecek 1+1,2+1 ve 3+1 seklindeki 317 dairenin blok, kat ve daire numaralari belirlendi. Gülveren Kentsel Dönüsüm Projesi ile 40 yila yakindir mülkiyet sorunu yasayan hak sahipleri, belirlenen süreden 1 yil önce konutlarini kendilerine teslim edilmesini saglayan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’ye tesekkür etti.

Türkiye’nin en hizli tamamlanan kentsel dönüsümü

Türkiye’nin en hizli biten kentsel dönüsüm projesi olan Gülveren Kentsel Dönüsüm Projesi’nin, insaat yapim is ihalesi, ‘konut yapimi karsiliginda arsa satis’ modeli seklinde kapali teklif ve açik artirma yöntemiyle gerçeklestirilmisti. Ihale Kepez Belediyesi’nin seffaflik ilkesi geregi TV kanallari ile internet üzerinden canli olarak yayinlanmis, ihaleyi 48 milyon 500 bin TL. teklifle Pinarlar Is Ortakligi almisti. 3 Subat 2020’de baslayan projede, 14 bin metre kare konut alani, 17 bin 147 metre kare ticaret alani, 9 bin metre kare ilkokul alani, 3 bin 500 metre kare kültürel tesis alani, 6 bin 342 metre kare park alani bulunuyor. Gülveren Kentsel Dönüsüm Projesi’nin, 16 Ocak 2020’de yapim ihalesi, 6 Nisan 2021’de konutlarin geçici kabulleri, 14 Nisan 2021’de yapi kullanim izinleri verilmisti.
Kaynak: İHA