Eskisehir'de Asiya Yogun Talep

Covid-19 asilamasinin SGK’ya kayitli tüm çalisanlar için baslamasinin ardindan asiya yogun talep yasanirken, Eskisehir’de yapilan doz sayisi 530 bini geçti.

Eskisehir'de Asiya Yogun Talep
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin Covid-19 asisiyla ilgili müjdeyi vermesinin ardindan ülke genelinde asi randevularinda büyük bir artis yasandi. Asilamanin önce 40 yas sinirina inmesi, ardindan SGK’ya kayitli tüm çalisanlara asi randevularinin açilmasi, asi merkezlerinde yogunluk olusturdu. Vakit kaybetmeden asilarini yaptirmak isteyenler hastanelerdeki asi odalarini doldurdu. Yogunlugun en fazla yasandigi illerden Eskisehir’de vatandaslar asi sirasina girdi. Bugün itibariyle Eskisehir’de yapilan asi doz sayisi 530 bini geçti. Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Asli Melek Zeytin, kentte günlük 30 bin doz kapasiteyle asi yapildigini kaydetti.



“200 binden fazla vatandasimizin 2 doz asisi tamamlandi”

Asinin Covid-19 salgininda en güçlü silah oldugunu aktaran Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Zeytin, “Asi bizim pandemideki en güçlü silahimiz. Eskisehir halkimiz da asi konusunda duyarli. Asi hakki kazanan vatandaslarimiz randevularini alarak saglik tesislerimize basvuruyorlar. Eskisehir’de yaptigimiz yaklasik doz sayisi bugün itibariyle 530 bini geçti. Dün 23 bin 150 doz asi ile asilama çalismasinin basindan beri en yüksek doz asiyi yaptik. 200 binden fazla vatandasimizin da 2 doz asisi tamamlandi. 30 bin kapasiteyle hizmet vermeye çalisiyoruz. Bir an önce maskelerimizden kurtulmak ve normal hayatimiza dönmek için asi hakki kazanan tüm vatandaslarimizi asiya davet ediyoruz” diye konustu.



“Asilamada bekledigimizin üzerinde bir taleple karsilastik”

Eskisehir halkinin asi konusunda duyarli olduguna ve beklenenin üzerinde taleple karsilastiklarini söyleyen, Yunus Emre Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Mustafa Karagülle

Asi pandeminin en önemli silahi ve vatandaslarin da normale dönebilmesi için en önemli araç. Eskisehir olarak sansli bir sehiriz. Eskisehir halki asi konusunda çok duyarli. Asilamada bekledigimizin üzerinde bir taleple karsilasiyoruz. Eskisehir’in oldukça iyi bir saglik altyapisi oldugundan dolayi daha fazla kapasiteyi de kaldirabiliriz. Insanlari asiya bekliyoruz, maskelerimizi artik çikarmak istiyoruz. Bunun su andaki tek yolu asilanmak. Vatandas asiyla ilgili düsüncelerini bir kenara koyup ülkemizin ve dünyanin gelecegi için bir an önce asilanmak gerekiyor” dedi.



“Asiyi epeydir bekliyorduk”

Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne asi olmak için gelen Köksal Köktas, asilmadaki yogunlugun kendisini sevindirdigini belirterek, “Asiyi epeydir bekliyorduk. Insallah hepimiz için hayirli olur. Dün aksam inanilmaz bir yogunluk vardi. Bugün de öyle bir yogunluk bekliyordum. Ama tahmin ettigim gibi olmadi. Insallah hep böyle olur. Herkesin asi olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Sinek isirigi gibiydi”

Randevusunu aldiktan sonra hiç beklemeden asi yaptirdigini ifade eden Fatih Sakarya, “Sinek isirigi gibiydi. Pazartesi günü randevu aldim. Bugün 9:40’a randevum vardi. Hiç beklemeden de oldum. Yogunluk var ama hizli ilerliyor. Çünkü odalar çok fazla. Herkesin gelip asi olmasini tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: İHA