Erzurum Tarim MTAL'de Geri Sayim

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gündeme getirdigi ve Bakanlikça kabul edilen ‘Erzurum Tarim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ kurulma süreciyle ilgili olarak Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’u ziyaret etti.

Erzurum Tarim MTAL'de Geri Sayim
Aydemir Bakan Selçuk’la Görüstü

Bakan Selçuk’la Erzurum Tarim Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin hayata geçirilme asamasi hakkinda görüs alisverisinde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Milli Egitim Bakanimiz Sayin Ziya Selçuk’u ziyaret edip, Erzurum’da açilacak olan Tarim ve Hayvancilik alanlarini içinde barindiran Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine iliskin süreci konustuk. En kisa sürede faaliyete girecek bu nadide egitim kurumu Erzurum’a çok yakisacak.’ açiklamasini yapti.

Aydemir 3 Kasim 2020’de Önermisti

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 3 Kasim 2020’de gerçeklestirilen 2021 Yili Milli Egitim Bakanligi Bütçesi görüsmelerinde, Erzurum Tarim Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi talebinde bulunmus, sunumunda; ‘Erzurum tarim ve hayvanciligin zirve buldugu bir il. Burada bir okula ihtiyacimiz var, okulun adi “Tarim ve Hayvancilik Meslek Lisesi.” Bunun yeri de var, su anda Aziziye ilçemizde yatili okul var, orada çok az sayida ögrencimiz var, onlar bir baska yere plase edilerek, yönlendirilerek burasi pekâlâ bu mevzuda egitime açilabilir. Böyle bir ihtiyacimiz var, hususen talep ediyorum. ‘ ifadesine yer vermisti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Bütçe görüsmeleri sirasinda talebi degerlendiren Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Erzurum’da Tarim ve Hayvancilik Meslek Lisesi açilmasi önerisini kabul ettiklerini bildirmisti.
Kaynak: İHA