Endonezya'da 6.1 Büyüklügünde Deprem

Endonezya’nin Maluku bölgesinde 6.1 büyüklügünde deprem meydana geldi. Deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükselmesi nedeniyle tsunami potansiyeli bulundugu konusunda uyari yapildi.

Endonezya'da 6.1 Büyüklügünde Deprem
Endonezya Meteoroloji, Iklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG) tarafindan yapilan açiklamada, Maluku bölgesinde 6.1 büyüklügünde deprem meydana geldigi bildirildi.

10 kilometre derinlikte kaydedilen depremin ardindan tsunami potansiyelinin oldugu belirtildi. Tsunami uyarisinin özellikle Seram Adasi için geçerli oldugu vurgulanarak, "Lütfen sahilden uzaklasin ve daha yüksek yerlere çikin" denildi.

Ilk açiklamada tsunami riskinin olmadigini belirten BMKG, daha sonra bir tsunami dalgasinin potansiyel olarak tetiklenebilecegini belirtti.

Açiklamada, "Yapilan tsunami modellemesinin sonuçlari, bu depremin tsunami riski tasimadigini, ancak deniz seviyesi gözlemlerine dayanarak deniz seviyesinin 0.5 metreye kadar yükseldigini gösterdi" ifadelerini kullanildi. 6.1’lik depremden sonra 13 artçi sarsinti kaydedildigi aktarildi.

Su ana kadar depremde ölen ya da yaralanan olmazken, bazi binalar ve kamu tesislerinde hasar meydana geldigi belirtildi.

-IHA-
Kaynak: İHA