Diyarbakir'da Narkoterör Operasyonlariyla PKK'nin Finans Kaynagi Kurutuluyor

Sehir ve kirsaldaki çalismalarla terör örgütü PKK'nin eleman temin etmesinin önüne geçen güvenlik güçleri, uyusturucuyla mücadele kapsaminda örgütün finans kaynaginin kurutulmasi için hava destekli operasyonlar gerçeklestiriyor Zehir tacirlerinin kullandigi farkli yöntemleri desifre eden güvenlik güçleri, tursu bidonu, karpuz, plaj semsiyesi, biblo ya da sekerleme paketine dahi gizlenen uyusturucuyu nokta operasyonlariyla belirleyerek sevkiyat ve satisi önlüyor Diyarbakir'da son 1 yilda jandarma ve polis ekiplerince düzenlenen narkoterör operasyonlarinda, 56 ton 304 kilogram esrar ve 125 milyon 866 bin 263 kök Hint keneviri ile çesitli uyusturucu maddeler ele geçirildi.

ÖMER YASIN ERGIN - Diyarbakir'da güvenlik güçlerince yürütülen hava destekli narkoterör operasyonlariyla terör örgütü PKK'nin finans kaynagi kurutuluyor.

Sehir ve kirsaldaki çalismalarla terör örgütü PKK'nin eleman temin etmesinin önüne geçen güvenlik güçleri, terör örgütlerinin en büyük finans kaynagi olan uyusturucuyla mücadelede de basarili çalismalara imza atiyor.

PKK'nin en büyük para kaynaginin kurutulmasi için yürütülen operasyonlarla örgüte agir darbe vurulurken, binlerce masum insanin da uyusturucu bagimlisi olmasi ve bu nedenle hayatini kaybetmesinin önüne geçiliyor.

Türkiye'de sehir merkezleri ve kirsalda uyusturucuyla mücadele çalismalarini araliksiz yürüten güvenlik güçleri, ülke genelinde Hint kenevirinin büyük bir bölümünün ele geçirildigi Diyarbakir'in Lice ilçesi ve civarindaki bölgede kapsamli operasyonlar gerçeklestiriliyor.

Güvenlik güçlerinin koordineli çalismasiyla Lice basta olmak üzere Hani, Kulp, Hazro ve Kocaköy ilçeleri kirsalinda uyusturucu ekim ve depolama alanlarina yönelik operasyonlar düzenlenirken, güzergahlarda alinan önlemler sayesinde yüklü miktarda uyusturucu ele geçirilerek, örgütün finans kaynagi kurutuluyor.

Zehir tacirlerinin yakalanmamak için kullandigi farkli yöntemleri desifre eden güvenlik güçleri, tursu bidonu, karpuz, plaj semsiyesi, biblo ya da sekerleme paketine dahi gizlenen uyusturucuyu nokta operasyonlariyla belirleyerek sevkiyat ve satisini önlüyor.

- Son 1 yilda 1043 süpheli tutuklandi

Il Jandarma Komutanligi ekiplerince kent genelinde 1 Haziran 2020 ile 15 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenen 2 bin 991 uyusturucu operasyonunda 125 milyon 769 bin 470 kök Hint keneviri, 26 ton 646 kilogram toz esrar, 24 ton 98 kilogram kubar esrar, 1 ton 72 kilogram skunk, 1 milyon 153 bin 601 kök skunk bitkisi, 3 kilo 306 gram metamfetamin, 67 gram kokain ile bir miktar eroin, afyon ve çok sayida uyusturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltina alinan 1385 zanlidan 163'ü tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan ayni dönemde gerçeklestirilen 1736 operasyonda ise 5 ton 560 kilogram esrar, 96 bin 793 kök Hint keneviri, 869 gram kokain, 57 kilo 198 gram metamfetamin ile bir miktar eroin ve çok sayida uyusturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonlarda gözaltina alinan 2 bin 263 süpheliden 880'inin tutuklanmasi kararlastirildi.
Kaynak: AA