Derince'ye 3 Kalici Eser Daha

Derince’ye kalici eserler kazandirmaya devam eden Belediye Baskani Zeki Aygün, ilçe genelinde hizmete sundugu ve yapimi devam eden projeleri yerinde inceledi.

Derince'ye 3 Kalici Eser Daha
Ilçe halkina söz verdigi 41 projeyi sirasiyla hizmete sunan Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, alanlarina giderek çalismalari yerinde incelemeye devam ediyor. Baskan Aygün son olarak Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi, Hoca Ahmet Yesevi Camii ve Fatih Gençlik ve Spor Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ilk olarak Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’ne giden Baskan Aygün, burada devam eden çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Ocak ayinda hizmete açilan ve ilçede çok önemli bir ihtiyaci karsilayan Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon Merkezi’nde Veteriner Hekim Deniz Yayla’dan çalismalarla ilgili bilgi alan Baskan Aygün, projenin örnek nitelikte oldugunu ifade etti.

Yenikent Mahallesi’nin üst kesimlerinde hizmet veren Rehabilitasyon Merkezi sokak hayvanlarini koruma altina almak ve bakimlarini saglamak amaciyla kuruldu. Sokak hayvanlarinin ön tedavilerinin de yapildigi merkez içerisinde ameliyathane, muayenehane, veteriner odasi, eczane ve sosyal alanin bulundugu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barinaklari da yer aliyor.

Baskan Aygün, Sokak Hayvanlari Rehabilirtasyon Merkezi’nin ardindan ikinci olarak çalismalarin devam ettigi Hoca Ahmet Yesevi Camii proje alanina gitti. Yenikent Mahallesi’nde Ilçe Emniyet Müdürlügü’nün karsisindaki alana insa edilen Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde devam eden çalismalari inceleyen Baskan Aygün yetkililerden son durumla ilgili bilgi aldi. Kaba insaati tamamlanan, iç duvar ve siva çalismalarinin devam ettigi cami projesi 7 bin 200 m2 alan üzerine insa ediliyor. Ayni anda 2 bin kisinin ibadet edebilecegi Hoca Ahmet Yesevi Camii projesi erkek ve kadin egitim odalarini da barindiriyor.

Baskan Aygün, son olarak ise Fatih Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Ilçede Dumlupinar Mahallesi’ne insa edilen Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi’nin ardindan ikinci gençlik merkezi olma özelligi tasiyan proje büyük oranda tamamlandi. Artik son düzenlemelerin yapildigi Fatih Gençlik Merkezi, yaklasik 3 bin m2’lik alana insa edildi. Gençlik ve Spor Merkezi bünyesinde kütüphane, derslikler, özel ders çalisma odalari, bilgisayar odasinin bulundugu 2 katli gençlik merkezi, açik futbol sahasi, fitness grubu ve çocuklar için yas gruplarina göre oyun alanlari yer aliyor.
Kaynak: İHA