Çankiri Valisi Ayaz'dan Asi Çagrisi

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, “Vatandaslarimiz lütfen sosyal medya platformlarinda paylasilan temelsiz, yersiz ve bilimsel verilerden uzak hiçbir iddiaya itibar etmesinler. Asi karsitligi olmasini istemiyoruz” dedi.

Çankiri Valisi Ayaz'dan Asi Çagrisi
Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, kent genelinde devam eden asilama çalismalari ile ilgili açiklamada bulundu. Sirasi gelen herkesi asi olmaya davet eden Vali Ayaz, "Asilamada çok farkli bir seviyeye geçildi. Insallah 2-3 gündür asilama oranlarimiz sayilarimiz iyi. Tekrar söylüyoruz. Dün paylastik 100 bininci asimizi yaptik. 100 binin üzerinde asi uygulamasi yaptik ve su ana kadar tek bir vatandasimiz herhangi bir olumsuzluk görmedi. Onun için sirasi gelen tüm vatandaslarimizi ivedi olarak asi olmasini istiyoruz. Elimizdeki en güçlü silah asidir bu hastaliga karsi. Yelpaze çok genisledi önümüzdeki günlerde daha da genisleyecek. Vatandaslarimiz lütfen sosyal medya platformlarinda paylasilan temelsiz, yersiz ve bilimsel verilerden uzak hiçbir iddiaya itibar etmesinler. Asi karsitligi olmasini istemiyoruz. Asilar tüm dünyada uygulanan asilar ülkemizde de uygulanmakta. Güvenlikleri defalarca farkli kuruluslar tarafindan teyit edildi. Onun için sirasi gelen vatandaslarimiz lütfen ivedi olarak asilarini olsunlar" dedi.

Vali Ayaz Çankiri’da durumun normal oldugunu belirterek, "Su anda durum stabil. Her gün ortalama ayni vaka sayisina yakin olarak yeni vaka ortaya çikiyor. Insallah Kurban Bayramini vatandaslarimizca biraz daha rahat olarak yasanmasi. Bunun da, su an en önemli anahtari yüksek asilama olarak görünüyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA