Borsa Günü Düsüsle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,78 deger kaybederek günü 1.431,31 puandan tamamladi.

Borsa Günü Düsüsle Tamamladi
BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 11,25 puan azalirken, toplam islem hacmi 12,4 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 1,38, holding endeksi yüzde 1,51 deger kaybetti. Sektör endeksleri arasinda en fazla kazandiran yüzde 4,26 ile spor, en çok kaybettiren ise yüzde 2,89 ile turizm oldu.

Analistler, NATO toplantisinin ardindan yayinlanan bildiride Çin ile ilgili açiklamalarin küresel risk istahini azalttigini belirterek, emtia fiyatlarindaki dalgalanmanin da sektör ve bölge bazli ayrismalarin artmasina neden oldugunu söyledi.

Bu aksam ABD Merkez Bankasinin (Fed) faiz karari ve Fed Baskani Jerome Powell'in yapacagi açiklamalarin piyasalarin odak noktasinda bulundugunu aktaran analistler, Fed'in yüzde 0-0,25 araliginda bulunan politika faizinde ve varlik alim programinda degisiklige gitmesinin beklenmedigini, Powell'in is gücü piyasasindaki iyilesme ve enflasyondaki yükselis egilimini nasil yorumlayacagi ve özellikle varlik alimlarinin ne kadar devam edecegine iliskin verecegi ipuçlarinin, piyasalarin yönü üzerinde belirleyici olmasinin öngörüldügünü ifade etti.

Analistler, yarin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi'nin (TCMB) Para Politikasi Kurulu toplantisinda açiklayacagi faiz kararinin, yurt disinda ise Avro Bölgesinde enflasyon ve ABD'de haftalik issizlik basvurularinin takip edilecegini dile getirerek, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.390 puanin destek, 1.470 ve 1.490 seviyelerinin direnç konumunda oldugunu kaydetti.

TCMB Para Politikasi Kurulu toplantisina iliskin AA Finans'in beklenti anketine katilan ekonomistlerin tamami bir hafta vadeli repo ihale faiz oraninin (politika faizi) sabit birakilacagini tahmin ediyor.

Mayis ayindaki Para Politikasi Kurulu toplantisinda politika faizi yüzde 19'da sabit tutulmustu.

Kaynak: AA