Bakan Selçuk, Elazig Aricak Ilçesi Ögrencilerinin Okuma Bayrami'na Çevrim Içi Katildi Açiklamasi

'Sizlerin okuma yazmayi ögrenmis olmanizdan çok mutlu olduk, hepinizi kutluyorum. Gözlerinizdeki piriltiyi, geleceginizi çok önemsiyorum' 'Bu sene biraz zor geçti farkindayim ama insallah önümüzdeki ögretim yilindan itibaren daha yogun bir sekilde yüz yüze, arkadaslarinizla, ögretmenlerinizle bir araya geleceksiniz'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Elazig'in Aricak ilçesindeki ilkokul 1. sinif ögrencilerinin Okuma Bayrami'na çevrim içi katildi.

Bakan Selçuk, burada yaptigi konusmada, ögrencilerle program dolayisiyla bir araya gelmekten duydugu mutlulugu dile getirerek, birinci sinif ögrencilerinin Kovid-19 salgini dönemindeki zorluklara karsin, ögretmenlerinin de gayretiyle okuma yazmayi ögrendigine dikkati çekti.

Selçuk, ailelerin, okul yönetimlerinin ve Bakanligin el ele verip ögrencilerinin basarisi için gayret gösterdiginin altini çizerek, ögrencilere hitaben sunlari söyledi:

"Sevgili çocuklar, siz mutlu, saglikli oldugunuzda biz de çok mutlu oluyoruz. Sizlerin mutlulugu çok önemli. Istiyoruz ki hep yüzünüz gülsün, mutlu olun ve oyunla, coskuyla hareket edin. Sizlerin her seyi çok hizli bir sekilde ögrendiginin farkindayiz, biz de size destek olmaya çalisiyoruz. Bu sene biraz zor geçti farkindayim ama insallah önümüzdeki ögretim yilindan itibaren daha yogun bir sekilde yüz yüze, arkadaslarinizla, ögretmenlerinizle bir araya geleceksiniz."

- "Gelecek sene çok daha saglikli, mutlu günlerde sizlerle bulusacagiz"

Bakan Selçuk, ögrencilerden hayal kurmaktan, oyun oynamaktan hiç vazgeçmemeleri, dogayi korumak, bu konuda duyarli olmak noktasinda gayret etmelerini istedi.

Ögrencilere bol bol kitap okuma, resim yapma veya bir enstrüman çalmayi ögrenme tavsiyesinde bulunan Selçuk, baskisi yapilan Arkadas kitaplarinin da tüm ögrencilere gönderilecegini bildirdi.

Selçuk, "Sizlerin okuma yazmayi ögrenmis olmanizdan çok mutlu olduk, hepinizi kutluyorum. Gözlerinizdeki piriltiyi, geleceginizi çok önemsiyorum. Merhametli, yardimsever olmaniz, arkadaslariniza destek olmaniz, hayvanlari korumaniz, kitap okumaniz çok önemli. Eminim sizler de bunlara çok önem vereceksiniz. Yilmadan yolunuza devam edin. Insallah gelecek sene çok daha saglikli, mutlu günlerde sizlerle bulusacagiz." diye konustu.

Bakan Selçuk'un konusmasinin ardindan ögrenciler, Istiklal Marsi'ni, hazirladiklari siir ve tekerlemeleri okuyup, mini tiyatro gösterisini sahneledi. Müzik ögretmeni Salih Ulusoy da baglama dinletisi gerçeklestirdi.

Programda Elazig Il Milli Egitim Müdürü Feyzi Gürtürk de bir konusma yapti.

Kaynak: AA