Almanya Anayasayi Koruma Teskilati 2020 Raporu'nda 'Terör Örgütü PKK' Vurgusu

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayi Koruma Teskilatinin 2020 Raporu'nda terör örgütü PKK'nin karanlik yüzü bir kez daha ortaya kondu.

Almanya Anayasayi Koruma Teskilati 2020 Raporu'nda 'Terör Örgütü PKK' Vurgusu
Içisleri Bakani Bakani Horst Seehofer tarafindan kamuoyuna tanitilan ve Anayasayi Koruma Teskilatinca hazirlanan 420 sayfalik raporda, siddetin PKK'nin stratejik bir seçenegi olmaya devam ettigi vurgulandi.

PKK'nin Almanya'daki en büyük yabanci asirilik yanlisi grup olmaya devam ettigi belirtilen raporda, terör örgütünün Almanya'da kendi açisindan gerekli görmesi durumunda siddet uygulayabilecek durumda olduguna isaret edildi.

Terör örgütü PKK'ya 12 sayfa ayrilan raporda, eli kanli örgütün Almanya'da 14 bin 500 üyesi bulundugu, 16,5 milyon avro yardim ve haraç topladigi ifade edildi.

Raporda, 2013'ten bu yana Almanya'dan PKK'ya katilmak üzere 290 kisinin Türkiye, Kuzey Irak ve Suriye'nin kuzeyine gittigi aktarilarak, bunlardan 32'sinin öldügü ve 150'sinin de Almanya'ya geri döndügü kaydedildi.

Terör örgütü PKK'nin Almanya’da gençlerin beyinlerini yikadigi vurgulanan raporda, örgütün sosyal medyayi aktif kullanarak örgüte militan devsirme pesinde oldugu belirtildi.

Istihbarat raporunda, Almanya'da "sözde festival" adi altinda düzenlenen etkinliklerin, terör örgütünün propagandasini yayma ve militanlari arasindaki kaynasmayi saglamasi için yapildigi kaydedildi.

Kaynak: AA