Aile Hekimlerinde De 'Biontech' Asilamasi Basladi

Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamanin ardindan sigortali çalisan vatandaslarin da asilamasina baslandi. Manisa’nin Kula ilçesinde de yogun bir sekilde yürütülen asilama çalismalarinda, artik saglik ocaklarinda da asilama yapiliyor. Günlük yaklasik 700 vatandasin asilanmasi devam ederken, sadece devlet hastanesinde degil, aile hekimlerinde de ’Biontech’ asilamasi yapilabiliyor.

Aile Hekimlerinde De 'Biontech' Asilamasi Basladi
Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin sigortali çalisan vatandaslarin da asilanmasina baslandigini duyurmasinin ardindan, asiya olan talep artti. Kula’da devlet hastanesinde yogun asi çalismasi sürerken, asilama çalismalarinin daha hizli ilerleyebilmesi için Aile Sagligi Merkezleri’nde de asilama çalismalarina baslandi. Ilçe Saglik Müdürü Dr. Aybüke Asli Ayyildiz, bilgilendirme açiklamasi yaparak, vatandaslarin sadece hastaneden randevu almasini degil, aile hekimlerinden de randevu alarak asi olabilecegini söyledi.

Randevu sistemi üzerinden aile hekimlerinden randevu alan vatandaslarin randevu saatinde Aile Sagligi Merkezleri’ne gelerek ’Biontech’ asisi olabilecegini dile getiren Dr. Ayyildiz, ’Biontech’ asilmasinin günlük 700’lü sayilara ulastigini söyledi.

Vatandaslarin sadece hastaneye basvurarak yogunluk olusturmamasini rica eden Dr. Ayyildiz, aile hekimlerinde yapilan asilama çalismalari ile Kula’daki bagisiklik düzeyini kisa sürede en yüksek seviyeye çikarabileceklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA