Afyonkarahisar'da Imar Planina Tepki
Afyonkarahisar Belediyesi’nin ada parselleri üzerinde yaptigi imar degisikligi sonrasi 23 bin metrekarelik arsalarinin 14 bin metrekareye kadar düstügünü öne süren vatandas, sikintisini çözüme kavusturmak için muhatap bulamadigini iddia ederek arsasindan geçen yola barikat kutup yolu toprak ile kapatti.

Mevlüt Tayis, konuya görüsmek için belediyeye gittigini, ancak karsisinda muhatap bulamadigini dile getirdi. 3-4 yildir sorunlariniz çözemedigini belirten Tayis, “Belediyede muhatap bulamiyorum. Suan resmi olan arsamdan yol geçiyor. Ben bu yolu resmi haklarimdan dolayi kapattim. Çevrelerde de arti resmi yollar var, açilmadi, belediye gelip buralari açmadi. Arti ada parsellerimde çok büyük bir oynama var, kaydirma var, hani olumsuz yerlere benim arsalarim gitmis. Arti 23 bin metrekare yerimde 14 bin metrekare yer kaldi bende. Bununla ilgili belediyeden hiç bir sekilde muhatap bulamiyorum” diye konustu.
“Hiç bir bedel vermeden benim yerime geçti”
Tapulu arazisi olmasina ragmen kendisinin arsasinda çivi dahi çakmasina izin verilmedigini vurgulayan Tayis "Belediye çivi çaktirmaya izin vermiyor, kafalarina göre sürekli burada proje degisiyor. Bugün gittigimde belediyenin bana söyledigi ’Orada imar degisikligi var, tekrardan senin arsan geriye kayacak.’ Arti, benden 2-3 sene öncesine arsami satin almaya gelen vatandas, bana çok gelir diyerek de alamadigi yeri, benim bu sefer de arsama geçti. Hiç bir bedel vermeden benim yerime geçti, nasil geçildiyse. Bu belediye ile ilgili el altindan çevrilen artik bir seyler mi var, neler var onu bilmiyoruz” dedi.
“Sürekli yerlerimiz kaydi”
Tayis, bölgenin ticari imara açildiktan sonra alt yapi çalismasinin da olmadigini ve bununda kendilerine yine sikinti yasattigini öne sürerek açiklamalarini söyle sürdürdü:
“Sürekli yerlerimiz kaydi yani buradaki sadece benim istegim degil bu. Burada sanayide bir sürü esnaf var, esnaflarla da konusabiliriz. Insanlarin sanayide sikistigi için buralara kaymasini istiyorlar. Buradan kimse gelip de yer alamiyor. Imara ileride bir yerimiz var, kooperatif kuruldu ama alt çalisma olmadigi için esnaf oraya gitmiyor. Imar sorununun çözülmesini istiyoruz arti, hakli bir sekilde, esit bir sekilde burada yüzde 40 imardan kesinti var. Hakli bir sekilde adalarin, parsellerin, yerlerinde olup, projeye göre yerlerinde olup, baska yerlere atilmasini istemiyoruz”
“Bölgeyle ilgili imar plani çalismalarimiz halen devam ediyor”
Afyonkarahisar Belediye Baskan Yardimcisi Benol Kaplan ise bölge ile ilgili yeni imar çalismasinin meclisten geçtigini aktararak, “Orayla ilgili geçmise dönük 2014 yilindan kalma sikintilar vardi ancak geçtigimiz ay o bölgeyle ilgili yeni imar degisikligi plani belediye meclisinden geçti. Vatandas ile tekrardan görüsecegiz ve sorunu halletme yoluna gidecegiz. Bunun yaninda bölgeyle ilgili imar plani çalismalarimiz halen devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan, yoldan geçmek için gelen vatandaslar ise yolun kapali oldugunu görerek yollarini degistirmek zorunda kaldi. Yol yapilan görüsmeler sonrasi yaklasik 5 saat sonra tekrar ulasima açildi.
