Yunuseli Trafigine Nefes Aldiracak Hamle

Bursa trafiginin rahatlatilmasi ve konforlu ulasimin saglanmasi için çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, yogun konutlasmanin oldugu Yunuseli bölgesinde önemli çalismayi hayata geçirdi.

Yunuseli Trafigine Nefes Aldiracak Hamle
Bursa’nin en çok konustugu trafigi sorununun çözümü için çalismalarini tüm hiziyla sürdüren Bursa Büyüksehir Belediyesi, vatandasin konforlu ve rahat ulasimi için sehrin önemli noktalarinda alternatif yol çalismalari yürütüyor. Konutlasmanin yogun olarak yasandigi Yunuseli bölgesine el atan Büyüksehir Belediyesi, Alman Kanali üzerindeki Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi’nin yakininda bulunan baglanti köprüsünden Armutköy’e dönen yolda çalismalara start verdi. Toplam üç buçuk kilometre uzunlugundaki yolun bitirilmesiyle Yunuseli Mahallesi’ne girmeden Dereçavus Mahallesi’ne ve Gündogdu yoluna ulasim saglanacak.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Yunuseli Alman Kanali yol çalismalarini yerinde inceledi. Genel Sekreter Ulas Akhan, Genel Sekreter Yardimcisi Muhammet Gazeli Sen, Ulasim Daire Baskani Rüstü Sanli, Yunuseli Mahalle Muhtari Ibrahim Bahar, Armutköy Mahalle Muhtari Zeki Yardimci, Sulama Kooperatif Baskani Erkan Er ve belediye yöneticilerinin hazir bulundugu ziyarette Baskan Aktas, Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi yanindaki Armutköy yolu baglanti köprüsü kesiminde çalismalarini yürüten ekiple bir araya geldi.

“Bölgeyi rahatlatacak”

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa’ya nefes aldiracak yol çalismalarindan bir tanesini daha baslattiklarini söyledi.

Bursa’nin hizla gelistigini ve büyüdügünü belirten Baskan Aktas, ulasimin çok konusuldugu sehirde alternatif yollarin açilmasinin önemli oldugunu ifade etti.

Özellikle Emek-Sehir Hastanesi hattinda yapilacak metro çalismalarindan dolayi Mudanya’ya ulasim noktasinda alternatif çalismalar ihtiyaç duyuldugunu anlatan Baskan Aktas, “Özellikle Yunuseli bölgesinde yogun bir konutlasma söz konusu. Bu konutlasmaya paralel olarak akabindeki yollara ulasimla alakali Yunuseli içine girmeden alternatif yol güzergâhlari olusturulmasi gerekiyor. Bu manada çalismalarin basladigi bu yol önemli bir güzergâh. Alman Kanali Sükrü Sankaya Anadolu Lisesi yanindan Armutköy yol baglanti köprüsü kesiminden Yunuseli Mahallesi’ne girmeden Dereçavus Mahallesi’ne ve Gündogdu yoluna burasi baglanacak. Yolumuz üç buçuk kilometre uzunlugunda ve 10 metre genisliginde sicak asfaltla yapilacak. Alternatif yol güzergâhi olarak bölgeyi rahatlatacak” dedi.

“Alternatifleri degerlendiriyoruz”

Hem dere islahini hem de beraberinde atil köprünün yikilip siluetin açilmasini saglayacaklarini anlatan Baskan Aktas, “Bölgede yogun tarim faaliyeti var. Sulama Kooperatifi’nin dile getirdigi konulari bu açidan önemsiyoruz. Üreticileri göz önünde bulundurarak su konusunda sikinti yasamamalari için gerekli adimlar atilacak. Bu bölgeler yogun bölgeler, kamulastirmanin zor yapilacagi bölgeler. Bazi seyler imkansiza dönüsmüs ama insanlarin evlerine ve islerini rahat ulasabilmeleri için bütün alternatifleri degerlendiriyoruz. Ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum. Insallah çalisma hizli bir sekilde bitirilip hayata geçirilecek. Yeni yolun bölgeye hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA