Yetistirme Yurdunda Büyüyen Baba, Koruyucu Aile Olarak 2 Çocuga Evinin Kapsini Açti

Hatay'da yasayan baba Gültekin Günes: 'Bu kararda benim de yurtta büyümem çok etkili oldu. Ben yurttayken yasadiklarimi esime anlattim. O zamanlar bizi almaya gelen aileler oluyordu. O dönemde içimizden birisini seçip götürüyorlardi. Biz alinmayinca üzülüyorduk. Bu durumu esime anlatinca, 'Biz neden almayalim?' dedik' 'Koruyucu baba olmak ile fizyolojik baba olma duygusu arasinda hiçbir fark yok. Hiçbirini birbirinden ayiramiyorsunuz'

ERDAL TÜRKOGLU - Hatay'da, yetistirme yurdunda büyüyen 2 çocuk babasi Gültekin Günes, koruyucu aile olarak evlerinin kapisini açtigi 2 çocuga daha fedakarca babalik yapiyor.

Yetistirme yurdunda büyüyen Gültekin Günes (35), yaklasik 9 yil önce nisanlisina koruyucu baba olmak istedigini anlatti.

Göksen Günes ile evlenip bir erkek çocuklari dünyaya gelen Gültekin Günes, esinin de istegiyle 2014 yilinda koruyu aile olmak için müracaat etti.

Yaklasik 1 yil sonra 6 yasinda bir erkek çocuga evlerinin kapisini açan Günes ailesinin, 3 yil sonra da ikinci erkek çocuklari dünyaya geldi.

Gültekin Günes, 2019 yilinda yine müracaat ederek 6 yasinda bir erkek çocugu daha koruyucu aile olarak evlerine aldi.

Iki çocugunun biyolojik babasi Gültekin Günes, koruyucu ailesi olduklari diger iki çocuguna da birbirlerinden ayirt etmeden babalik yapiyor.

- "Bu kararda benim de yurtta büyümem çok etkili oldu"

Gültekin Günes, AA muhabirine, koruyucu aile olmaya henüz nisanliyken karar verdigini ve o yillarda esine durumu anlattigini ve esinin de büyük destegiyle koruyucu ailelik için basvuru yaptiklarini belirtti.

Bu kararinda yurtta büyümesinin etkili oldugunu vurgulayan Günes, "Ben yurttayken yasadiklarimi esime anlattim. O zamanlar bizi almaya gelen aileler oluyordu. O dönemde içimizden birisini seçip götürüyorlardi. Biz alinmayinca üzülüyorduk. Bu durumu esime anlatinca, 'Biz neden almayalim?' dedik." diye konustu.

Günes, ilk çocuklari dogduktan sonra 2015 yilinda basvuru yaptiklarini belirterek, "1 yil sonunda ilk çocugumuzu aldik. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü ile bagimizi hiç koparmadik. Sürekli iletisim halindeydik. Bize bir çocuk daha önerdiler, çok uyumlu bir çocuk oldugunu söylediler. Bu sirada ikinci çocugumuz da olmustu. '3 olacagina 4 olsun' dedik ve 2 yil önce diger çocugumuzu aldik." ifadesini kullandi.

Çocuklari aldiktan sonra çevredekilerin kendilerine bakisinin olumlu anlamda çok degistigini anlatan Günes, "Kelimelerle tarif edilebilecek bir durum degil. Çok büyük heyecanlar yasadik." dedi.

- "Kesinlikle ailelere tavsiye ederim"

Iki öz evlatlarindan diger iki çocuklarini hiç ayirt etmediklerini vurgulayan Günes, esinin de bu konuda kendisine çok büyük destekçi oldugunu dile getirdi.

Günes, koruyucu aile olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunarak, sunlari kaydetti:

"Hem baba hem de annenin koruyucu aile olmak isterken hemfikir olmalari gerekir. En önemli detay bu. Kesinlikle ailelere tavsiye ederim. Bizim de tavsiye ettigimiz çok oluyor. Müslüman bir ülkede yasadigimiz için herkesin bu konuda özverili olmasi gerekir. Özellikle çocugu olmayanlar için bunu çok öneriyoruz. Tabi çocugu olanlar için de öneriyoruz. Ben de yurtlarda büyüdügüm için orada yasanan sikintilari biliyorduk. Önceki dönemde sartlarimiz çok zordu. Bir çocugun bir aileye kavusturulmasi çok çok güzel bir sey. Annesiz babasiz büyümektense bir yuvaya kavusmasi her seye bedel. Bu çocuklari sahipsiz birakmamak gerektigini düsünüyorum. Koruyucu baba olmak ile fizyolojik baba olma duygusu arasinda hiçbir fark yok. Hiçbirini birbirinden ayiramiyorsunuz."

Kaynak: AA