Türeci Çiftinin Yeni Hedefi Kanser Asisi!

Korona asisi ile tanidigimiz Ugur ve Özlem Türeci Çifti’nin simdiki hedefi kanser asisi üretmek. Koronavirüs salgininin patlak vermesinin ardindan 11 ay içinde Covid-19 asisini gelistiren Ugur Türeci ve Özlem Türeci, simdi de kanser asisi üzerinde çalisiyor.

Türeci Çiftinin Yeni Hedefi Kanser Asisi!


ÇIFT SALGIN COVID 19 SALGINI ÖNCESI KANSER ASISI ÜZERINDE ÇALISIYORDU

Türk çift, Covid-19 asisinda kullanilan mRNA teknolojisinin kanserle savasta da büyük bir gelisme saglayabilecegine inaniyor.

Virüslerle mücadele eden bu teknolojinin, “bagisiklik sistemini egiterek” tümörlerle mücadelede kullanilmasi hedefleniyor. Söz konusu teknoloji, hâlihazirda melonom ve beyin tümörleri gibi güçlü kanser türlerinin tedavisi için test ediliyor. Faz-2 asamasinda olan asilarin, 2023’te uygulanmaya baslanabilecegi belirtildi.

Koronavirüse karsi gelistirilen asida kullanilan mRNA teknolojisi , insan bedeninde virüsle mücadelede gerekli olan proteinin üretilmesi için DNA’da saklanan genetik bilgiyi, hücre çekirdeginden geçerek ilgili merkeze tasiyor.

Virüslerle mücadelede kullanilan bu teknolojinin, tümörerle mücadelede bagisiklik sistemi üzerinde de kullanilmasi hedefleniyor.

Kaynak: İHA