Talha Ugurluel'e FETÖ'den Hapis Cezasi

Tarihçi-yazar Talha Ugurluel yargilandigi davada ‘FETÖ silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirildi.

Talha Ugurluel'e FETÖ'den Hapis Cezasi
Tarihçi-yazar Talha Ugurluel’in ‘FETÖ silahli terör örgütüne üye olma’ suçundan yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 28. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada tutuksuz sanik Talha Ugurluel ile avukati hazir bulundu.

15 yila kadar hapis istemi

Durusmada görüsünü açiklayan Cumhuriyet savcisi, dosya kapsamindaki deliller ve tanik beyanlari dogrultusunda sanik Ugurluel’in örgüt yapilanmasi içerisinde bagli bulundugu, sorumlu sahislarin altinda katildigi sohbet ya da toplanti organizasyonlarina istirak ettigini kaydetti.

Savcilikça hazirlanan mütalaada, sanik Ugurluel’in örgüt talimati ile düzenlenen konferans ve gezi gibi etkinliklerde konusmaci, rehber olarak görev aldigi vurgulandi. Mütalaada, sanik Ugurluel’in ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Talha Ugurluel’in avukati mütalaaya karsi savunmasinda, sanigin beraatini talep etti.

“FETÖ’nün yasakli yazariyim”

Mütalaaya karsi savunma yapan tutuksuz sanik Talha Ugurluel, “2.5 sene evvel ilk durusmada söyledigim gibi 19 kitap yazdim, saatlerce televizyon programina çiktim, dünyanin çesitli yerlerinde konferans yaptim. FETÖ’nün yasakli yazariyim. Bu bir kumpas. Ugraslar sonucu cezaevine girdim. Çok sükür simdi disaridayim. Artik istiyorum ki internete adimi yazinca hakkimda abuk subuk seyler çikmasin. Çanakkale Zaferi için yaklasik 50 okul gezi yapalim dedi.

Beraat etmedigim için basvuru MEB’den geri döndü. Su an benimle program yapmak isteyen bir sürü insan var. Tarih anlatiyorum. Tek derdim ölene kadar tarih anlatmaya çalismak. Onlarin döneminde itildim, kakildim, para kaynaklarimin önü kesildi. Artik arinmak ve topluma rahat rahat hizmet etmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Davayi karara baglayan mahkeme heyeti, sanik Ugurluel’i ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirarak, hakkindaki adli kontrol kararinin devamina hükmetti.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süpheli Talha Ugurluel’in ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.
Kaynak: İHA