Sertap Erener Köy Yasantisina Geçti

Ünlü sanatçi Sertap Erener sehir yasantisindan uzak dogayla iç içe yasamaya basladi. Salgin nedeniyle 1,5 yildir Bodrum’da köy hayati yasayan Erener, Bodrum Belediyesinin yaptigi Gençlik ve Tarim Kampini açilmadan ziyaret ederek Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz’dan bilgi aldi.

Sertap Erener Köy Yasantisina Geçti
Ünlü sanatçi Sertap Erener pandemi nedeniyle Bodrum’da köy hayati yasamaya basladi.

Bodrum’un bir köyüne yerlesen Sertap Erener bahçesinde ekin ekerken bir yandan da müzikle ilgili çalismalarina devam ediyor. Pandemi sürecinde Bodrum’daki evine yerlesen Erener yaklasik 1,5 yildir dogayla iç içe köy hayati yasamaya basladigini açikladi.

Bodrum Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü tarafindan düzenlenen 5 Temmuz-17 Eylül tarihleri arasinda Gençlik ve Tarim Kampi öncesinde kampi ziyaret edip lavanta bahçesini gezen, Yörük çadirlarini inceleyen ünlü sanatçi, Tarim Müzesini de ziyaret etti. Bodrumlu olan Erener, Bodrum Belediyesine her firsatta destek verdigini belirterek projenin gençler için çok önemli oldugunu açikladi.



Gençler tarim kampinda bulusacak

Etrim köyünde yapilan tarim kampi ise 6 dönümden olusacak. Tarim kampinda barinma, sabah kahvaltisi, öglen ve aksam yemegi gibi gerekli ihtiyaçlar Bodrum Belediyesi tarafindan karsilanacak. 5’er günden olusan her kamp döneminden 30’ar kisi faydalanabilecek. Tarimsal anlamda birçok aktivitenin gerçeklestirilecegi kampa katilmak isteyenler 1 Temmuz tarihine kadar Bodrum Belediye web sitesi üzerinden müracaatta bulunabilecek. Bu durumu yerinde inceleyen Sertap Erener ise gençleri tarima tesvik etmenin önemli oldugunu ifade etti.



Bodrum’da yasamaya basladi

Yaklasik 1,5 yildir Bodrum’da yasadigini söyleyen Erener “Yillarca yasayabilecek bir okul açilisi olacak burada. Burada tarimi destekleyen ve ülkenin gerçekten tarim konusunda çok büyük destege ihtiyaci var. Hem bilinçlendirme hem de tarimla ilgili bilgi sahibi olan insanlarin yetistirilmesi için çok önemli ve güzel bir adim. 1,5 yildir Bodrum’da yasiyorum pandemiden dolayi. 30 yildir burada evim var ama ilk kez 1,5 yildir Bodrum’da yasiyorum. Farkli bir hayat yasiyoruz. Evde seram var. Birçok bitki ile hasir nesir olduk. Istanbul’da dogdum bir sehir çocuguyum ama yavas yavas ögreniyorum. Bazi insanlar uzaktir bu yasantimdan ama dogaya, hayvanlara, bitkilere gönülden bagliyim. Çok kirlenmis sehirlerimiz. Dünya’nin geldigi bu talan edilme noktasi gerçekten benim her gün öfkelenmeme ya da aci çekmeme neden oluyor. Dogaya kendimizden daha çok özen göstermemiz gerekiyor. Yasadigimiz tek bir ev var o da bu dünya onu yok edersek biz de yok olacagiz” dedi.

Bodrum Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Yilmaz ise tarim kampindan bahsederek “Bodrum Belediyesi olarak yaklasik 1 yildir mülkiyeti Bodrum Belediyesine ait olan 32 dönümlük arazide projelendirme ve uygulama çalismalarini yapiyoruz. 32 dönümlük arazi üzerinde 6 dönemden olusan bir gençlik tarim kampi icra edecegiz. Bu gençlik tarim kampinda Temmuz ayinin 5’inde baslayip 6 dönem halinde gerçeklesecek. Her dönem 1 hafta olmak üzere 30 ögrenci, genç Türkiye’nin her yerinden gelecek olacak 30 gencimize Tarim kampinda egitim verecegiz. Bodrum’un diger yüzünü gösterecegiz. Gençlerin tarima ilgisini çekmek amaciyla böyle bir yol izlemeye karar verdik" diye konustu.

Kaynak: İHA