SANKO Üniversitesi Hastanesi

Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Ilgin Türkçüoglu, SANKO Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi ile Kadin Hastaliklari ve Dogum Klinigi’nde hasta kabulüne basladi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi
Prof. Dr. Ilgin Türkçüoglu, 1975 yilinda Bartin’da dogdu. Ortaokul, lise ve üniversite yillarinda basarili bir ögrencilik dönemi geçiren Prof. Dr. Türkçüoglu, ortaokul son sinif ögrencileri arasinda Matematik Yarismasinda Ege Bölge Üçüncülük ödülünü alarak TÜBITAK Basari Belgesi almaya hak kazandi.

Liseden ikincilikle mezun olan Prof. Dr. Türkçüoglu ayni yil Türkiye 334’üncüsü olarak Hacettepe Ingilizce Tip Fakültesini kazandi. 1999 yilinda Hacettepe Üniversitesi Tip Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Türkçüoglu Tipta Uzmanlik Sinavinda (TUS) Türkiye 15’incisisi oldu.

Prof. Dr. Türkçüoglu, Kadin Hastaliklari ve Dogum Ihtisasini, 2005 yilinda Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dalinda tamamladi. 2005-2006 yillarinda Elazig Sarahatun Kadin Hastaliklari ve Dogum Hastanesinde Uzman Doktor olarak görev yaptiktan sonra, 2006 yilinda Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dalina ögretim görevlisi olarak atandi.

Prof. Dr. Türkçüoglu, Üremeye Yardimci Tedavi Sertifikasyonunu 2006-2007 yilinda Ankara Zekai Tahir Burak Kadin Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tamamladi.

Prof. Dr. Türkçüoglu, 2008 yilinda New York’ta New York Medical College ve Center For Human Reproduction’da, Prof. Dr. Kutluk Oktay ile üreme endokrinolojisi ve infertilite, çocukluk çagi kanserleri ve meme kanserinde fertilite koruma yöntemleri (tüp bebek uygulamalari, oosit dondurma, over dokusu dondurma ve transplantasyonu) konularinda Research Fellow (Arastirma Görevlisi) olarak çalisti.

2012 yilinda “Doçent” unvanini alan Prof. Dr. Türkçüoglu, 2013- 2015 yillarinda Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali Baskanligini yürüttü. 2013 yilinda Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dali Üreme Endokrinolojisi Bilim Dali bünyesinde Tüp Bebek Merkezini kurdu ve bu merkezde çalismalarina devam etti. 2016 yilinda Gaziantep Cengiz Gökçek Kadin, Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’nde Bashekim olarak görev aldi. 2018 yilinda ayni hastanede Tüp Bebek Merkezini kurdu ve bu merkezin klinik direktörü olarak görev üstlendi.

Ocak 2019’da SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Ana Bilim Dalina atanan Prof. Dr. Türkçüoglu’nun ulusal ve uluslararasi dergilerde yayinlanmis 55 bilimsel çalismasi, ulusal ve uluslararasi bilimsel toplantilarda sunulmus 31 bildirisi ile ulusal ve uluslararasi kitaplarda bölüm yazarligi bulunmaktadir. Ulusal ve uluslararasi dergilerde editorial board (yayin kurulu) üyelikleri ve hakemlik görevlerini yürütmüstür.

Birçok ulusal ve uluslararasi bilimsel toplantida sempozyum baskani, oturum baskani ve konusmaci olarak görev alan Prof. Dr. Türkçüoglu, Jinekolojik Endoskopi Dernegi, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Dernegi ve Üreme Sagligi ve Infertilite Dernegi (TSRM) üyesidir.

Ilgi alanlari infertilite, tüp bebek, fertilite koruma yöntemleri, endometriozis, polikistikover sendromu ve endoskopik cerrahi yöntemleri olan Prof. Dr. Türkçüoglu, evli ve iki çocuk annesidir.

Kadin Hastaliklari ve Dogum Klinigi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Klinigi’nde jinekolojik muayene, gebelik takibi, agrisiz normal dogum, sezaryen, infertilite tedavileri, ilaçli rahim filmi (HSG), her türlü jinekolojik ameliyatlar, ileri düzey laparoskopik ve histeroskopik (kapali) operasyonlar, menopoz tedavisi, yüksek teknoloji ve uzman kadroyla gerçeklestirilmektedir.

Tüp Bebek Merkezi

SANKO Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, dünyada bu alanda gelistirilen en ileri teknolojilerini kullanarak, dogal yollardan çocuk sahibi olamayan ailelerin saglikli çocuklara kavusmasini amaçlamaktadir.

Infertilitenin nedenleri tespit edildikten sonra aileye en uygun tedavi yöntemi (ilaçli tedavi, inseminasyon -asilama-, azospermi hastalarinda TESA/TESE, IVF, mikroenjeksiyon, genetigi degerlendirilmis embriyo transferi) belirlenir.

Teknolojik gelismeler her alanda oldugu gibi, tüp bebekte de yeni yaklasimlar sunmaktadir. Özellikle tekrarlayan tüp bebek basarisizligi, tekrarlayan gebelik kaybi, çikolata kisti ve düsük yumurta rezervi (erken menopoz) hastalarinda kisiye özgü ve öncü tedavi yöntemleriyle yüksek gebelik oranlari elde edilmektedir.

Deneyim ve teknolojinin bir araya geldigi tüp bebek merkezinde, tedavilerdeki son gelismeler isiginda bebek arzusu içinde olan birçok aileye mutlu sonuçlar verilmektedir. Bu amaçla, ileri teknoloji ürünü olan inkübatörlerde, kültür ortaminda yüksek kalitede embryo gelisimi saglanmakta, lazer teknolojisi gibi yöntemlerin kullanimiyla da gebelik oranlarinin artirilmasi hedeflenmektedir. Transfer sonrasi kalan embriyolar dondurularak saklanmakta ve ileri dönemlerde anne adaylarina bu embriyolar transfer edilmektedir.

Sperm tetkiki sonucunda, hiç sperm çikmayan hastalara TESE yapilarak, sperm bulunabilmekte ve tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmalari saglanmaktadir.

Genetik hastaliklarin embriyo asamasinda tespit edilerek önlenmesi (PGD-preimplantasyon genetik tani) yöntemiyle, ailelerin saglikli bebeklere kavusmasi gerçeklestirilmektedir.

Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgelerindeki ilk Tüp Bebek Merkezini 2001 yilinda faaliyete geçiren SANKO Üniversitesi Hastanesi, çocuk özlemi çeken birçok ailenin bu özlemlerine son verilmesini saglamistir.

Gebeligin baslangicindan, bebegin saglikli dogumuna kadar uzman ve deneyimli bir ekiple aileye gerek tibbi gerekse psikolojik destek verilmektedir.

Bebegin saglikli bir sekilde dogabilmesi ve yasayabilmesi için gerekli dogumhane, ameliyathane ve yogun bakim kosullarina sahip olan SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde infertilitenin nedenlerinin tespitinde ve gebeligin takibinde gerekli tüm ileri tetkikler gerçeklestirilmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu (Devlet Memurlari, SSK ve Bag - Kur) hastalari da Tüp Bebek Ünitesi’nden faydalanabilmektedir.
Kaynak: İHA