Sahin'den GGC'ye Ziyaret

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni (GGC) ziyaret etti.

Sahin'den GGC'ye Ziyaret
Geçtigimiz günlerde önce OECD Sampiyon Baskanlar Inisiyatifine davet edilen, ardindan da ikinci kez Türkiye Belediyeler Birligi Baskani seçilen Sahin, basarisinin sirrini anlatirken, çözüm üretme modeli olarak tarif ettigi Gaziantep Modeli’ne dikkat çekti ve "Gaziantep için yeni hayallerimiz var" dedi.



“Yerel basinin önemi daha iyi anlasildi”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Baskan Vekili Osman Toprak ve Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskani Kayhan Dogan ile birlikte Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Baskani Ibrahim Ay ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sirasinda gazeteciler de hazir bulundu. GGC Baskani Ibrahim Ay, Sahin ve Baskan Vekili Toprak’a ziyaretlerinden dolayi tesekkür ettikten sonra, "Baskanimizi dünyanin en basarili 60 belediye baskani arasina girmesinden dolayi sahsim ve yönetim kurulum adina kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum" seklinde konustu.



Her basarinin arkasinda yogun bir emek ve çabanin bulunduguna isaret eden Ay, Baskan Sahin’in ikinci kez Türkiye Belediyeler Birligi Baskani seçilmesinin de sehir adina gurur verici oldugunu ifade etti.

Ay, "Baskan Sahin ve ekibi gibi medya mensuplari da pandemi döneminde halki dogru ve hizli bir sekilde bilgilendirmek için gece gündüz demeden yogun bir çaba göstermektedir. Gaziantep medyasi olarak sehrimizin ve ülkemizin yararina olan her projede Büyüksehir Belediyemiz ile uyumlu bir sekilde çalistik. 15 Temmuz’da ve pandemi döneminde yerel basinin ne kadar önemli bir misyona sahip oldugu bir kez daha görüldü.

Bu nedenle yerel basinimizin desteklenmesi, sahip çikilmasi gerektigini düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

“GGC, köklü ve önemli bir kurulus”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise konusmasina Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ni överek basladi.

Sahin, "Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti çok köklü ve çok önemli bir kurulus. Hele bu dönemde insanlarin temiz haber, dogru haber ve hizli haber alma konusunda 21.yüzyil beyin yüzyili burada cemiyetin tüm üyelerinin bu hassasiyetine göre bu varligi çok daha önemli bir döneme girmis durumda. Ben size, baskanimiza ve bütün ekibine, katilimcilara sehrim adina bölgemiz adina 2 milyon adina tesekkür etmeye geldim" ifadelerine yer verdi.

Bize büyük ilham oldu

Baskan Sahin, daha sonra OECD Sampiyon Baskanlar Inisiyatifi’ne seçilmesi ile ilgili sürecin ayrintilarini paylasti. Sahin, söyle devam etti, "OECD Sampiyon Baskan inisiyatifine davet edildigimizde koordinatör belediye baskani Paris Belediye Baskani açilis konusmasinda, ’Dünya büyük bir kaostan ve kaotik bir dönemden geçiyor. Biz de ne yaptigimizi çok fazla bilemiyoruz. Bu nedenle iyi örneklere ihtiyacimiz var. Gaziantep’i de bunun için davet ettik’ dedi.

Ayrica ilk kez katilmamiza ragmen 3 defa söz verdiler. Bu alanda bizim yaptiklarimizi dinleyince, ’Bize büyük bir ilham oldu. Lütfen bunu Afrika’daki ülkelerle de paylasin. Son baharda yapacagim bir toplanti var. Sizi ana konusmaci olarak davet ediyoruz’ dediler. Bu basari bir baskan ile olacak is degil, bir baskanin eti budu belli. 24 saatin 15 saati çalistigin zaman yapacagin ve yapamayacagin sey de belli. 2 milyondan gelen büyük bir ilham var. Büyük bir çaliskanlik var. Büyük bir cömertlik var, gayret var. Büyük bir misafirperverlik var. Büyük bir medeniyet var. Büyük bir tarih var. Bu sehir bize bu kategoriyi almada çok büyük bir destek oldu. Ben o yüzden Ankara’daki toplantida katilan arkadaslara çok tesekkür ediyorum. Üst düzey yöneticilerimize, Bakanlarimiza, Genel Baskan Yardimcilarimiza, milletvekillerimize ve özellikle Adalet Bakanimiza tesekkür ediyorum. Çok önemli ve basarili bir lansman oldu.”

“Nasil basardik”

Sahin, “Bu zor dönemde biz bunu nasil basardik. Bu bölge çok zor, bir dünyanin yasadigi sorunlar var. Bir de bizim bölgemizin yasadigi ekstra sorunlar var. Biz bunu Gaziantep modeli ile basardik. Bu ne model birlikte is yapma modeli, kardeslik modeli, sahabe modelidir. Bu model, iyi günde, kötü günde, hastalikta saglikta bir ve beraber olma modelidir. Elbette sorun var ama bu modelin sorun çözme kapasitesi de çok yüksek. Kapanan esnafa destek vermek, çiçekçinin elindeki çiçegi annelere sunmak, birbirimizi anlamak ve birbirimizin kardesi olmak gerekiyor. Birbirimizi sevmek gerekiyor. Bu modelde hepsi var. Bu zor cografyada bu zor dönemde bunlar kendiliginden olmadi büyük bir fedakarligimiz var” ifadelerine yer verdi.

“Pastayi büyütmek için çalisacagiz”

Sahin, “Sizler de meslek olarak sektör olarak çok zor günler geçiriyorsunuz, Bunu biz de görüyoruz. Buradan çikmanin yolu ne? Pastayi büyütecegiz. Birlikte büyüyecegiz, sehrin ekonomisini büyütecegiz, sehrin sanayisi yüksek teknolojiye geçerken kültür turizminde hakkettigimiz milyonlarca insani buraya getirecegiz. Tarim ekonomisi bütün dünyanin suanda en büyük meselesi. Kendi kendine yetme, lojistik, ekosistem, en önemli meselesi. OECD tesadüfen gelip Gaziantep’i seçmedi. Seçim için 8 kategori var. Biz her kategoriyi tek tek çalistik. Ekonomi, kültür, çevre, su yönetimi, akilli sehirler, dijitallesme, burada yapilan küresel isinma enerji gibi bitkisel çesitliligin azaltilmasi gibi alanlarda ve kapsayicilik alaninda yogun bir çalisma yaptik” dedi.



“Küresel gündemi yakalamak zorundayiz”

Belediye Baskani Fatma Sahin, “Bunu yapiyorsun da kardesim kimle birlikte yapiyorsun? Yetim, yasli, muhacir, hasta, yolda kalmis, herkes ile birlikte yola koyulduk. Bu alanlarda ciddi lobiler yapildi. Bu baskanin büyük elçilerle ne isi var diye de sorabilirsiniz ama sunu gördüm bu isin yüzde 80’ni lobi. Bu kadar yaptigimiz raporlama yüzde 20 anlatmamiz lazim birbirimize kendimizi anlatmamiz, zaten kendimiz pisirip kendimiz yiyoruz ama yerelin uluslararasi alanda anlatilabilmesi için uluslararasi vizyon lazim küresel gündemi yakalamak lazim, bu sehir küresel gündemi yakalayabiliyorsa rekabeti yönetiyordur” seklinde konustu.



Gaziantep için yeni hayallerimiz var

Fatma Sahin, “Artik sehirler yarisiyor. Kalkinma yerelde basliyor demokrasi yerelde basliyor. Elbette is yaparsan hata da yaparsin, kimse melek falan degil, hepimiz beseriz sifir is sifir hatadir. Is yapmazsan hiçbir hatada yapmazsin ama bizim duracak dinlenecek halimiz yok. Sürekli gaza basmamiz lazim. Egitim sehri Gaziantep’te, saglik sehri Gaziantep’te, bilim sehri Gaziantep’te, yeni hedeflerimiz, yeni hayallerimiz var. Bunun içinde insani merkeze alip insana yatirim yapmamiz lazim" diye konustu.

Kaynak: İHA